Adelie Pengu In The Closet #intheclosetgr

Adelie Pengu

Adelie Pengu In The Closet #intheclosetgr

Έντονα χρώματα και σχέδια που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε κάνουν να χαμογελάσεις όπως ακριβώς.. ένας πιγκουίνος Adelie!

Αν και εσύ αναρωτιέσαι τι κοινό μπορεί να έχει ένα brand ρούχων με το χαριτωμένο αυτό ζωάκι, η Μυρτώ μας εξηγεί τους λόγους που ο πιγκουίνος της Αδελίας έγινε το σύμβολο των συλλόγων της.

«Είναι αστείος και άγαρμπος παρότι μοιάζει σοβαρός και κομψός σα να φοράει το ‘φράκο’ του! Στέκεται και πέφτει συνεχώς θυμίζοντας μας πως όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος ενώ το ασπρόμαυρό του χρώμα παραπέμπει στο Yin Yang και στο πως όλοι μας έχουμε μέσα μας και από τα δύο. Εξάλλου, η εξέλιξη έρχεται από ανθρώπους που πέφτουν και ξανασηκώνονται, από ανθρώπους που αλλάζουν γνώμη.. Τέλος, είναι ένα ζωάκι που δύσκολα διακρίνεις το αρσενικό από το θηλυκό – στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το brand»

Το Adelie Pengu ξεκίνησε από την ανάγκη της ιδρύτριας, Μυρτώ Παπαηλιού, να δημιουργήσει κάτι δικό της μέσα στην καραντίνα. Η αγάπη της για το textile design είχε ως αποτέλεσμα μεγάλα prints σε έντονα χρώματα αποτυπωμένα σε street unisex φόρμες.

«Μας αρέσει το unisex και γενικά όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι εγώ φορούσα πιο πολύ τα ρούχα του συντρόφου μου παρά τα δικά μου. Έχουν ένα boyish στοιχείο αλλά ταυτόχρονα θέλουμε η φαντασία να είναι ελεύθερη για όποιον τα επιλέξει και να νιώθει άνετα όταν τα φορά»

Όλα τα σχέδια δημιουργούνται αποκλειστικά από την ομάδα του brand, εκτυπώνονται ψηφιακά σε φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι και παράγονται στην Αθήνα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός με τον καταναλωτή ώστε το ρούχο να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ως ένα ηθικό brand, το Adelie Pengu παράγει και εκτυπώνει τοπικά σε μικρές ποσότητες για να αποφεύγεται το στοκ ενώ με ειδική ένδειξη μας προτρέπει να το ανακυκλώνουμε και όχι να το πετάμε. Επιπλέον, από τη φύρα φτιάχνονται αξεσουάρ και όλα τα μικρότερα κομμάτια ανακυκλώνονται στο Fabric Republic.

«Έχοντας δει τις δυσκολίες της αειφόρας μόδας και της τήρησης των ‘μεγάλων υποσχέσεων’ για το μόνο που μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι είναι ότι το ρούχο δεν πρέπει να έχει μικρή διάρκεια ζωής και να καταλήγει στις χωματερές»

Το Adelie Pengu απευθύνεται σε όσους δε διστάζουν να γίνουν αυθόρμητοι έστω και για μια ημέρα! Να ντυθούν, να βγουν, να περπατήσουν ανέμελα, να χαμογελάσουν σε αγνώστους! Να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να «αγκαλιάσουν» τη χειρότερη γιατί ξέρουν πως όλοι μας έχουμε και από τις δύο.. Να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο!

Έρχονται νέα, εντυπωσιακά prints από το Adelie Pengu! Επέλεξε το αγαπημένο σου και θυμήσου τι σου έμαθε ο πιγκουίνος:

Chill. Enjoy. Have fun!

In The Closet: Αν η Μυρτώ ξεχωρίζει ένα κομμάτι, είναι ένα από τα πρώτα πλεκτά της συλλογής, το Fred knitted jumper.

Adelie Pengu In The Closet #intheclosetgr

«Είναι μοναδική εμπειρία να βλέπεις τα σχέδια σου πάνω σε πλεκτά. Αγάπησα πολύ το αποτέλεσμα και εθίστηκα στο πόσο ωραία διαδικασία είναι. Όμως το πρώτο ήταν το πιο αγαπητό! Τόσο μαλακό και με μία μυρωδιά από μαλακτικό που το πήρα αγκαλιά σαν αρκουδάκι!»

Ανακαλύψτε όλες τις συλλογές στο e-shop του brand adeliepengu.com

σε Facebook και Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s