Kakuru #intheclosetgr In The Closet

Kakuru

Kakuru #intheclosetgr In The Closet

Εμπνευσμένα από τη φυσική ομορφιά της γενέτειράς της, τα κοσμήματα Kakuru “φέρνουν” την Πελοπόννησο στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ελίνα Κακούρου γεννήθηκε στην Σπάρτη και μεγάλωσε σε ένα σπίτι μακριά από την πόλη όπου η επαφή της με τον ουρανό, το βουνό, το χώμα και τα φυτά διαμόρφωσε τον χαρακτήρα αλλά και τα συναισθήματά της.

Σπούδασε στην Αγγλία οικονομικά και παρακολούθησε μαθήματα σχεδίασης κοσμημάτων, όταν τελικά η αγάπη της για τα χειροποίητα κοσμήματα την έφερε στη Αθήνα όπου εργάστηκε σε χυτήρια και συμμετείχε σε διάφορες εκθέσεις τέχνης. Τότε, συνάντησε τη Φανιώ και το Νίκο που πίστεψαν στη δουλειά της και την ενθάρρυναν να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση.

Πράγματι, το 2017 το Kakuru απέκτησε το δικό του χώρο σε ένα από τα πιο κεντρικά δρομάκια, στο κέντρο της πόλης. Εδώ,  έγιναν μαζί η ομάδα που μοιράζεται το ίδιο πάθος για δημιουργία και την ίδια αισθητική μέσα από τις συλλογές του.

Ξύλο ελιάς, ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα, επεξεργάζονται από τους ίδιους στο εργαστήριο τους, με αποτέλεσμα 100% χειροποίητα, διακριτικά κοσμήματα, πιστά στην απλότητα και την κομψότητα που χαρακτηρίζει τις συλλογές Kakuru.

Η Ελίνα σχεδιάζει τα κοσμήματα της με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, δε βάζει μόνο φαντασία αλλά ολόκληρη την ψυχή της αφού όπως λέει, είναι η ψυχοθεραπεία της.  Φύση και συναίσθημα γίνονται ένα! 

«Το κομμάτι της φύσης βγαίνει αυτόματα, έτσι δεν υπάρχει συλλογή που να μην έχει κάποιο στοιχείο της» – Riza, Stala, Kelyfos,  ενώ τα ανθρώπινα συναισθήματα -Pathos, Enosis, Niotho, Agape, Alithia, Mazi, αποτυπώνονται στις μορφές που θα δώσει σε κάθε σχέδιο για να αγκαλιάσει το σώμα.

 Στις συλλογές του brand, θα βρεις συνεργασίες με δημιουργούς που αναβιώνουν μια τέχνη, το κόσμημα που εμπνεύστηκε από τον λυκίσκο (βασικό συστατικό της μπύρας) για την εταιρεία Mamos και τη σειρά ‘Niotho’ από την οποία το 40% των εσόδων προορίζεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μια βάση από ξύλο ελιάς είναι η νέα σύμπραξη με τον Λιβανέζο σεφ του six dogs, Fahd Kassem, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση ενός καλλιτέχνη που παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στον Λίβανο, μένει εκεί και συνεχίζει να «γεννά» τέχνη σε όλες  τις μορφές της.

Το προϊόν είναι μέρος της συλλογής «γεννώ» που μόλις κυκλοφόρησε από το brand Kakuru για το νέο έτος και για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει εκτός από κολιέ και βραχιόλι, γούρι-δαχτυλίδι και σκουλαρίκια, σχέδια που δεν παραπέμπουν απλά σε έναν αριθμό. Μια συλλογή – έμπνευση για όλους μας για να «γεννήσουμε» ότι επιθυμούμε, χωρίς φόβους και περιορισμούς. Είθε η γέννηση να μας ελευθερώσει για να αποκαλύψουμε τη μοναδικότητα μας και το σημάδι μας σ’ αυτή τη ζωή. 

Γεννάω τον εσωτερικό μου κόσμο.

«Γεννώ»

In Τhe Closet: Η Ελίνα μας δείχνει τον δικό της “θησαυρό”!

Kakuru #intheclosetgr In The Closet

«Το κολιέ που κατασκεύασα στην Ταϊλάνδη όπου βρέθηκα για να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο. Εκεί, ασχολήθηκα με το χυτήριο παλιάς μορφής, όπως το μάθαμε στην ιστορία, η μέθοδος του “χαμένου κεριού”. Δημιουργούσαμε κερί από φυσικά τοπικά υλικά και όσο περιμέναμε να λιώσει από τον ήλιο, φυτεύαμε ρύζι και μαζεύαμε γυρίνους για φαγητό! Είναι ένα κόσμημα κομβικής σημασίας για το ξεκίνημα μου. Αυτό με έκανε να σκεφτώ πως αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου και θα το προσπαθώ με κάθε τρόπο!»

Βρείτε τα κοσμήματα Kakuru:

Πετράκη 24, 10563, Αθήνα

στο E-shop www.kakuru.gr

σε Instagram και facebook

3 thoughts on “Kakuru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s