Kýklos Natural Cosmetics by Elena Lenou #intheclosetgr In The Closet

Kýklos Natural Cosmetics by Elena Lenou

Kýklos Natural Cosmetics by Elena Lenou #intheclosetgr In The Closet

-Μπορεί η δύναμη της φύσης να συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μου;

-Φυσικά και μπορεί!

Η δημιουργός της εταιρείας Kýklos, Έλενα Λένου, μίλησε στο In The Closet για την πρωτοποριακή σύνθεση των προϊόντων της και τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων στο δέρμα μας.

Μία τυχαία και ταυτόχρονα ευχάριστη ανακάλυψη στο instagram ήταν τα προϊόντα περιποίησης Kýklos. Βασισμένα σε μία καινοτομία, τον εμπλουτισμό του αγνού παρθένου ελαιόλαδου με ενεργό  οξυγόνο, μεταφέρουν το μήνυμα πως κάθε γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη ακίνδυνα, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά και ελληνικά προϊόντα. Αυτή ήταν και η αιτία να επικοινωνήσω μαζί της!

«Είμαι η Έλενα Λένου, μία αθεράπευτα ρομαντική 33χρονη από τη Νάουσα, μία μικρή πόλη με τεράστιο φυσικό πλούτο. Τον ελεύθερο χρόνο μου διοχετεύω όση καλλιτεχνική ενέργεια μου απομένει στον χορό (μπαλέτο και σύγχρονο). Το 2003 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Ελληνική Φιλολογία και κάποια χρόνια μετά σπούδασα Κοσμετολογία. Όσο φαινομενικά αταίριαστες και αν φαντάζουν οι σπουδές μου, έχω καταφέρει να τις συνδυάσω και ο συνδυασμός αυτός με οδήγησε στη δημιουργία της Kýklos. Για μένα, η Kýklos συνδυάζει έμπνευση, πάθος, ανάγκη αυτοβελτίωσης και τη δυνατότητα να παντρέψει κάποιος τη δύναμη της φύσης με την ομορφιά».

Όταν ρωτάω την Έλενα πως αποφάσισε να παρουσιάσει τη δική της σειρά περιποίησης, μου ανέφερε μία έρευνα που διάβασε τυχαία στο διαδίκτυο σχετικά με τη σωρεία χημικών που χρησιμοποιεί μία γυναίκα καθημερινά πάνω της χωρίς να το γνωρίζει. «Αμέσως πήρα στα χέρια μου την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιούσα κάθε μέρα για χρόνια και συνειδητοποίησα μετά λύπης ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής ήταν συντηρητικά και χημικά στοιχεία. Τότε αναρωτήθηκα πόσες από εμάς μπήκαν ποτέ στον κόπο να μελετήσουν τι επιλέγουν να τοποθετήσουν στο πρόσωπο και το σώμα τους. Αυτή η ανησυχία σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του αδερφού μου Χρήστου σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του ενεργού οξυγόνου στο δέρμα, ήταν η αρχή».

Ο κύκλος (Kýklos) συμβολίζει την ολοκλήρωση, την πληρότητα, την τελειότητα και την αιωνιότητα. «Θέλαμε το brand να έχει όνομα ελληνικό αλλά ταυτόχρονα να συμβολίζει όλα όσα πρεσβεύουμε», μου λέει. 

Η φιλοσοφία του brand στηρίζεται σε μία ιδέα: να περιποιείται η γυναίκα την επιδερμίδα της ακίνδυνα. Πράγματι, τα προϊόντα Kýklos απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες που αγαπούν τον εαυτό τους και θέλουν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και τους πιο λιπαρούς αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Τι είναι τα προϊόντα Kýklos;

Είναι έλαια εξαιρετικής ποιότητας τα οποία λόγω της σύστασής τους εισέρχονται πολύ βαθύτερα και διαπερνούν τις στιβάδες της επιδερμίδας μας μεταφέροντας όλα τα ευεργετικά στοιχεία και τις βιταμίνες στα δερματικά μας κύτταρα. Αυτό όμως που τα διαφοροποιεί εξαιρετικά από όλα τα υπόλοιπα προϊόντα του εμπορίου είναι η καινοτομία τους, το ενεργό  οξυγόνο, το οποίο αφού έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα, μετά από 20 λεπτά μετατρέπεται σε οξυγόνο. Αυτό σημαίνει πως δίνουμε ζωή στα δερματικά μας κύτταρα και έτσι προκαλείται μία ταχύτατη κυτταρική ανανέωση, ανάπλαση και αντιγήρανση καθώς επίσης το body oil βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση των ραγάδων.

Εκτός από το ελαιόλαδο με ενεργό οξυγόνο στα highlights της σύνθεσης τους συγκαταλέγονται το έλαιο άγριου τριαντάφυλλου, το έλαιο raspberry, το σησαμέλαιο, το κολοκυθέλαιο, το Jojoba oil, το αμυγδαλέλαιο, το σταφυλοκουκουτσέλαιο, η βιταμίνη Ε κ.ά. Πρόκειται για έναν πολύτιμο συνδυασμό φυσικών ελαίων με άμεση απορροφητικότητα και εμφανή αποτελέσματα.

«Χρειάστηκαν πολλές έρευνες και θυσίες για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τη δική μας καινοτομία, για την οποία διαθέτουμε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον OBI. Γνώριζα πως ο χώρος των cosmetics ήταν κορεσμένος και πως είχα να ανταγωνιστώ εταιρείες κολοσσούς. Συγχρόνως όμως, ήξερα πως τα προϊόντα μου ήταν μοναδικά, ότι αυτό που είχα να προσφέρω αξίζει όλες τις θυσίες και τον κόπο και δεν σταμάτησα στιγμή να προσπαθώ», τονίζει η Έλενα.

Γιατί επιλέγουμε τα προϊόντα Kýklos;

«Γιατί είναι απόλυτα φυσικά, γιατί είναι καινοτόμα, γιατί θρέφουν 100% το δέρμα μας, γιατί απορροφούνται άμεσα και δεν αφήνουν καμία αίσθηση λιπαρότητας, γιατί δημιουργήθηκαν με απόλυτη αγάπη και σεβασμό στον καταναλωτή και τέλος γιατί το brand είναι ελληνικό, είναι προσωποποιημένο, φέρει την υπογραφή της δημιουργού και αυτό γιατί θέλουμε να έχουμε προσωπική σχέση με τον καταναλωτή».

Πού θα τα βρούμε;

Τα προϊόντα Kýklos παράγονται στη Βέροια, σε εργαστήριο πιστοποιημένο από τον ΕΟφ και μπορούμε να τα βρούμε σε επιλεγμένα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, σε Luxury ξενοδοχεία και φυσικά στο e-shop της εταιρείας, σε Facebook και Instagram.

Tip: Το δικό μου tip ομορφιάς δεν έχει να κάνει με μυστικές συνταγές αλλά με μία υπενθύμιση προς όλες τις γυναίκες. “Δεν είναι εγωιστικό να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν σωστά!”

 

One thought on “Kýklos Natural Cosmetics by Elena Lenou

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s