fgtonsilk In The Closet #intheclosetgr

f.g.t.onsilk

fgtonsilk In The Closet #intheclosetgr

Πώς ένας εικαστικός διεκδικεί μία θέση στην ντουλάπα μας; Αποτυπώνοντας την τέχνη του στο ύφασμα!

«Η τέχνη μου είναι πολυδιάστατη, δε σταματώ να ανακαλύπτω και να πειραματίζομαι με διάφορα μέσα έκφρασης. Με το f.g.t.onsilk το κοινό γνωρίζει τη δουλειά μου μέσα από συλλογές μεταξωτών μαντηλιών!».

Ο Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Από μικρός αγαπούσε την τέχνη και με αυτή θέλησε να ασχοληθεί γι’ αυτό μετακόμισε στο εξωτερικό ακολουθώντας το όνειρό του. «Ζωγραφίζω από τα 12 μου χρόνια και οι γονείς μου πάντα με στήριζαν σε αυτό». Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Brera στο Μιλάνο, την οποία αποφοίτησε αριστούχος με τίτλους Bachelor και Master Visual Arts, με εξειδίκευση στη ζωγραφική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, καταπιάστηκε με τη γλυπτική, τις γραφικές τέχνες, το video art, το design και το fashion design ενώ σε ηλικία 21 ετών κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή “Οικείες Ιστορίες” με ζωγραφιές από τα χαρακτικά του σχέδια.

Ως καλλιτέχνης και εικαστικός, εμπνέεται από τα αντικείμενα του αστικού νοικοκυριού και τα παλιά έπιπλα τα οποία αγαπά να συλλέγει και να αναπαλαιώνει.  Η καλλιτεχνική του ταυτότητα διαμορφώνεται μέσα από το λόγο και την εικόνα ενώ εδώ και ένα χρόνο το έργο του γίνεται γνωστό μέσα από το δικό του brand μαντηλιών. «Για εμένα το μαντήλι λειτουργεί ως καμβάς, ως πίνακας. Δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τίποτα έξω από την τέχνη μου. Δουλεύω με διάφορες γραφικές τέχνες και πιστεύω ότι η ψηφιακή εκτύπωση στο μετάξι δεν διαφέρει από τις ξυλογραφίες μου καθώς η μαγεία της εκτύπωσης και η ανυπομονησία για το τελικό αποτέλεσμα παραμένουν ίδιες».

Στο εργαστήριο του, ανακαλύψαμε όλα τα κομμάτια f.g.t.onsilk σε ένα ξύλινο κουτί που χρησιμοποίησε ο ίδιος πριν από χρόνια στο Μιλάνο, για να παρουσιάσει τη δουλειά του στις εξετάσεις ζωγραφικής. «Το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας», «Ο κύκλος της νοσταλγίας», «Ο ρόμβος του καλλιτέχνη», «Τα τείχη» και «Cotton paper Simplicity» είναι οι πέντε συλλογές μαντηλιών που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και καθεμία από αυτές παρουσιάζει μία θεματική ενότητα των έργων του.

Ως textile designer, χρησιμοποιεί συμβολισμούς που κρύβουν πάντα μία ιστορία και επιλέγει τη χρωματική παλέτα που θα αποδώσει την έμπνευσή του με τον καλύτερο τρόπο πάνω στο ύφασμα, παρασύροντας το κοινό προς την τέχνη του. Τα μαντήλια / έργα τέχνης του εικαστικού Φίλιππου Γεώργιου Τσινταβή είναι διαχρονικά και μοντέρνα και απευθύνονται σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες  που προτιμούν την κομψότητα και την ποιότητα.

Οι συλλογές f.g.t.onsilk κατασκευάζονται με ψηφιακή εκτύπωση σε 100% υψηλής ποιότητας ελληνικό μετάξι από το Σουφλί, το οποίο αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες ποιότητες μεταξιού παγκοσμίως ενώ ένα ποσοστό της ραφής τους γίνεται στο χέρι από σύλλογο γυναικών σε ένα χωριό της Βόρειας Ελλάδας κάνοντας έτσι κάθε κομμάτι μοναδικό.

In The Closet: Ο Φίλιππος φοράει το δικό του αγαπημένο κομμάτι.

 

«Ο δικός μου In The Closet θησαυρός είναι μία συλλογή από παλιά ρούχα που αποτελούν οικογενειακά κειμήλια. Αν πρέπει να επιλέξω ένα μόνο κομμάτι, είναι μία ρόμπα του ’60 από το Harrods την οποία μου χάρισε η νονά μου. Είναι ένα φανταστικό κομμάτι από μετάξι πολύ καλής ποιότητας»

 

Μπορείτε να τα βρείτε στο e-shop του brand, σε Facebook και Instagram

Μοντέλο: Χρυσάνθη Δεληγιάννη / Φωτογράφος: Βασίλης Φωτίου / Art Director: Φίλιππος Γεώργιος Τσινταβής

4 thoughts on “f.g.t.onsilk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s