klotho In The Closet #intheclosetgr

KLOTHO

klotho In The Closet #intheclosetgr

Γυναίκες υφάντρες από την Κρήτη αναβιώνουν την τέχνη τους δημιουργώντας συλλογές με μεγάλη πολιτισμική αξία.

“Η υφαντική για την Ελλάδα αποτελεί παρακαταθήκη πολιτισμού και είναι χρέος μας να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε τη σπουδαία αυτή κληρονομιά. Δημιούργησα το Klotho ξετυλίγοντας το κουβάρι του χρόνου και δίνοντας μία νέα πνοή σ’ αυτήν την τέχνη που πάει να εξαφανιστεί”.

Η Αλεξάνδρα Θεοχάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και σχέδιο μόδας ενώ λίγα χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στη γενέτειρα της μητέρας της, την Κρήτη.  Είναι ένας τόπος που εύκολα ερωτεύεσαι και ξαναγυρνάς, γι’ αυτό δε δυσκολεύτηκα καθόλου να προσαρμοστώ στη νέα μου ζωή”. Γεμάτη εικόνες και βιώματα από την υφάντρα γιαγιά της, η ενασχόλησή της με την τέχνη της υφαντικής σε συνδυασμό με τις σπουδές της είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός fashion brand με artisanal χαρακτήρα.

Το Klotho ξεκίνησε το 2015 και πήρε το όνομά του από τη μοίρα Κλωθώ, κόρη του Δία, η οποία ύφαινε τις ζωές των ανθρώπων. Το brand έχει στόχο να επαναφέρει και να ενσωματώσει στη σύγχρονη καθημερινότητα μία πανάρχαια τέχνη που τα τελευταία χρόνια έχει τελείως παραγκωνιστεί στη χώρα μας.

Γυναικεία ρούχα, καφτάνια και τσάντες από τις συλλογές Klothο, χαρακτηρίζονται από σύγχρονη αισθητική και πολιτισμική αξία βρίσκονται ήδη σε πολλά concept stores στην Ελλάδα γνωρίζοντας τη θετική ανταπόκριση του κοινού ενώ η μεγάλη ζήτηση σε τουριστικούς προορισμούς οδήγησε στη συνεργασία με γυναίκες υφάντρες σε όλη την Κρήτη. “Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπουμε ξεχασμένους αργαλειούς και εγκαταλελειμμένα εργαστήρια να ζωντανεύουν την υφαντική και να την προσαρμόζουν στο σήμερα”.

Οι συλλογές Klotho διακρίνονται από μία κλασική διαχρονικότητα, μία relaxed chic διάθεση και έναν artisanal χαρακτήρα με πολλή χειροποίητη δουλειά η οποία απαιτεί χρόνο, δεξιοτεχνία και μεράκι κάνοντας κάθε κομμάτι μοναδικό. 

Οι υφάντρες χρησιμοποιούν φυσικά υλικά όπως λινά βαμβακερά και αέρινα μεταξωτά από ελληνικές βιοτεχνίες και δημιουργούν ρούχα με μοτίβα και χρώματα που παραπέμπουν στις Μινωικές τοιχογραφίες ενώ σχέδια της κρητικής υφαντικής τέχνης χρησιμοποιούνται και προσαρμόζονται σε μοντέρνα σχέδια. “Η δουλειά μας είναι άκρως δημιουργική. Δοκιμάζουμε συνεχώς νέες τεχνικές και νέους συνδυασμούς υλικών. Είναι μία διαδικασία πραγματικά συναρπαστική”.

Η αγάπη της Αλεξάνδρας για καλλιτεχνική δημιουργία, σε ένα νησί πλούσιο σε πολιτισμό, χρώματα, εναλλαγές τοπίων και υφαντική παράδοση, καθώς και οι σύγχρονες τάσεις της μόδας και το design που αποτελούν για αυτήν έμπνευση, απευθύνονται στη σύγχρονη, δυναμική γυναίκα, με εκλεπτυσμένο γούστο που εκτιμά τη διαχρονική αξία του χειροποίητου και διαλέγει γεωμετρικές γραμμές που παραπέμπουν στην απλότητα της κλασικής Ελλάδας.

In The Closet: Η Αλεξάνδρα φωτογραφίζεται με το δικό της θησαυρό!

KLOTHO #intheclosetgr In The Closet

“Το δικό μου Ιn Τhe Closet αγαπημένο κομμάτι είναι ένα ιβουάρ φόρεμα με υφαντές τιράντες από τη συλλογή του ’17. Είναι λιτό και κομψό, μου ταιριάζει και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που θέλω μία ιδιαίτερη εμφάνιση!”

 

Τις δημιουργίες Klotho μπορείτε να τις βρείτε στο klotho.com.gr

σε Facebook και Instagram

One thought on “KLOTHO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s