kore by eliza christopoulou #intheclosetgr In The Closet

Kore by Eliza Christopoulou

kore by eliza christopoulou #intheclosetgr In The Closet

Τα κοσμήματα που έχουν αγαπήσει οι γυναίκες της showbiz εμπνέονται από τον ελληνικό πολιτισμό και μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο!

Η Ελίζα Χριστoπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Έχοντας κληρονομήσει την καλλιτεχνική φύση της μητέρας της, πάντα έβρισκε χρόνο να κάθεται μαζί της στο τραπέζι, να μαθαίνει τεχνικές, να διαλύουν πράγματα και να φτιάχνουν καινούργια. Από μικρό παιδί αγαπούσε τις χειροποίητες κατασκευές, να ζωγραφίζει και να πλέκει. “Όσο το σκέφτομαι, οι πιο ευτυχισμένες μου στιγμές ήταν πάντα οι ώρες της δημιουργίας!”

Στα 18 της, μετακόμισε στην Αθήνα όπου σπούδασε και εργάστηκε ως make up artist. Ακόμη και τότε, όταν επέστρεφε κουρασμένη από τη δουλειά, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να φτιάξει ένα κολιέ ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια για να φορέσει την επόμενη μέρα στη σχολή. Έτσι άρχισαν οι πρώτες παραγγελίες και σύντομα κατάλαβε πως έβγαζε περισσότερα χρήματα από το χόμπι της παρά από την οκτάωρη εργασία της. “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν ο κόσμος θέλει να αποκτήσει αυτό που με τόση χαρά έφτιαξες”.

Το 2007, η Ελίζα ακολούθησε τον άνδρα της ζωής της σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Καβάλας, σε ένα σπίτι πάνω στην παραλία. Εκεί, στο παλιό γκαράζ του παππού δημιούργησε το εργαστήριο της και ένα χρόνο αργότερα άνοιξε το The Little shop by the sea, ένα μικρό, υπαίθριο μαγαζάκι όπου φιλοξενεί τις δημιουργίες της: κοσμήματα, τσάντες, σανδάλια, φωτιστικά.

Η ιδέα του Kore by Eliza Christopoulou ξεκίνησε το 2016 ύστερα από ένα ταξίδι στη δεύτερη πατρίδα της, την Κρήτη. Γεμάτη υπέροχες εικόνες, τοιχογραφίες, ιστορίες και μύθους θέλησε να δημιουργήσει κάτι που θα υμνεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. “Ήθελα να αποτυπώσω την ιστορία μέσα από την τέχνη με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνω τις γυναίκες να φέρουν πάνω τους την αρχαία Ελλάδα, με έναν φρέσκο και μοντέρνο τρόπο”. Χρειάστηκαν μόλις τρεις ημέρες με χάρακες, μοιρογνωμόνια, βιβλία ιστορίας και ένα laptop και τα κοσμήματα του brand άρχισαν να υλοποιούνται.

Από το 2017, η Kore (κόρη) βρίσκεται στο «Μαγαζάκι της παραλίας» και στα social media και έχει κερδίσει γυναίκες που αγαπούν την τέχνη, την Ελλάδα, τη μυθολογία. Μοντέρνες κοπέλες και κλασικές κυρίες. Έτσι ξεκίνησε συνεργασίες με πωλητήρια μουσείων και έγινε μέλος της ομάδας «A jewel made in Greece».

Οι συλλογές Kore είναι τέσσερις, αφιερωμένες η κάθε μία σε διαφορετική χρονική περίοδο και περιοχή: η συλλογή της Κνωσού, η συλλογή του Ακρωτηρίου της Θήρας, η συλλογή των Μυκηνών και η Κλασική Περίοδος. Κολιέ, σκουλαρίκια και βραχιόλια σε γεωμετρικά σχήματα, απεικονίζουν ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας πάνω σε ξύλο, συνδυασμένο με μοντέρνα μοτίβα και χρωματιστά υλικά όπως κορδόνια, τρέσες, χάντρες και plexiglass.

Τα σχέδια για το μέλλον είναι πολλά, η Κόρη όμως έχει πάρει το δικό της δρόμο κι εγώ τον ακολουθώ, ταξιδεύω μαζί της. Πλανιέμαι νοερά σε αρχαίους τόπους και προσπαθώ να διαλέξω ποια τοιχογραφία να αναβιώσω, ποιού καλλιτέχνη το έργο να πάρω και να το τοποθετήσω μέσα σε έναν ρόμβο ή σε ένα τρίγωνο, να του βάλω τρέσες και αλυσίδες και να το φορέσω  σε γυναίκες που θα το συνδυάσουν πιθανόν με σκισμένα τζιν και φανελάκια. Πως θα καταφέρω να εναρμονίσω την τέχνη τόσων αιώνων που αναπαριστά ενίοτε γυναίκες να μαζεύουν τον κρόκο, κόρες που φέρουν δώρα με τους βοστρύχους και τα περίτεχνα στολίδια τους, μυθικούς ήρωες και πρίγκιπες με φτερά σε μία εποχή τόσο άχρωμη και φτωχή και να καταφέρω να μεταφέρω λίγη από αυτή τη μαγεία στο σήμερα!

 Κάθε κόσμημα τοποθετείται σε ξύλινο κουτί που έχει χαραγμένο το λογότυπο του brand και συνοδεύεται από έναν πάπυρο δεμένο με χρυσή κλωστή στον οποίο αναγράφεται η ιστορία της απεικόνισης. “Κάθε φορά που ανοίγει το κουτί, μπορείς να ταξιδεύεις στην αρχαία Ελλάδα, στην εικόνα της τοιχογραφίας, στο παρελθόν…”

Open the box, dive into Greece!

In The Closet: Η Ελίζα μας αποκάλυψε το δικό της αγαπημένο αξεσουάρ!

kore by eliza christopoulou #intheclosetgr In The Closet

“Ο δικός μου In The Closet θησαυρός είναι ένα ζευγάρι γκρι suede μπότες, με κρόσσια. Τις αγόρασα πριν από περίπου 9 χρόνια όταν ήμουν έγκυος και από τότε τις φοράω κάθε χρόνο, ακόμη και όταν δεν είναι τα κρόσσια στη μόδα. Μου θυμίζουν εκδρομές, ταξίδια και βόλτες με την κόρη μου. These  boots are made for walking!”

Ανακαλύψτε κι εσείς τις συλλογές της Ελίζας στο korecollection.gr

facebook και instagram

2 thoughts on “Kore by Eliza Christopoulou

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s