Parthenis

Parthenis In The Closet #intheclosetgr

«Έχω κληρονομήσει ένα τεράστιο βιβλίο από τον πατέρα μου το οποίο θέλω να εκδόσω και ελπίζω να περιέχει ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της ευρωπαϊκής μόδας γιατί αυτό που έκανε τότε ο πατέρας μου ήταν επαναστατικό. Θέλω το brand Parthenis να καταγραφεί στην ιστορία».

Η Ορσαλία Παρθένη γνώρισε τη χρυσή εποχή της μόδας και έζησε το μύθο του σχεδιαστή που χαρακτήριζε έντονα τον πατέρα της. Οι παιδικές της αναμνήσεις είναι γεμάτες εικόνες από τη δουλειά των γονιών της και τις ατέλειωτες φωτογραφίσεις στο χώρο του σπιτιού ενώ η ίδια έβαζε τιμές σε ρούχα, μετρούσε ταμεία και διάβαζε τα μαθήματά της στα κοπτήρια της εταιρίας παρακολουθώντας καθημερινά την κατασκευή των ρούχων.

Στα 17 της χρόνια, αποφάσισε να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό και να κυνηγήσει το δικό της όνειρο αφού τότε πίστευε πως θα γίνει έμπορος έργων τέχνης. Σπούδασε Ιστορία Τέχνης στο Brown University, στο Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ το μεταπτυχιακό της “History of Dress and Textiles” στο Courtauld Institute of Art του Λονδίνου, την έφερε ξανά κοντά στο χώρο της μόδας μελετώντας την ιστορία της. Εργάστηκε για ένα χρόνο στη Condé Nast κάνοντας styling για νύφες στο περιοδικό “Brides”, όταν ο πατέρας της της ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει το brand. «Το μέλλον μου ήταν μάλλον προκαθορισμένο! Το δύσκολο ήταν να επιστρέψω στην ελληνική πραγματικότητα μετά από αρκετά χρόνια στο εξωτερικό».

Οι γονείς της ξεκίνησαν να φτιάχνουν ρούχα από το 1968 ενώ το brand Parthenis δημιουργήθηκε δέκα χρόνια αργότερα. Ο Δημήτρης Παρθένης αγαπούσε τον κλασικό χορό και το αρχαίο δράμα και του άρεσαν οι αυστηρές φιγούρες. Ως σχεδιαστής ξεχώρισε για το minimal ύφος και τις μονόχρωμες δημιουργίες του. Άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα ενώ αυτό της Μυκόνου του χάρισε διεθνή αναγνώριση. Ο ίδιος επιμελούνταν τα καταστήματα από τις βιτρίνες εως τα έπιπλα ενώ η σύζυγός του ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή των ρούχων, η οποία επιβλέπει την διαδικασία παραγωγής ακόμη και σήμερα.

Η Ορσαλία έκανε πολλές δοκιμές και ήρθε σε κόντρα με τον πατέρα της προσπαθώντας να βάλει τη δική της πινελιά στο brand. «Όσο περνούν τα χρόνια, καταλαβαίνω την αξία των ανανεωμένων συλλογών κάθε σεζόν αλλά καταλαβαίνω ακόμη περισσότερο την αξία του heritage του brand».

Βασικό χαρακτηριστικό των ρούχων Parthenis είναι η διαχρονικότητα αφού χάρη στην ποιότητα, το αφαιρετικό στυλ και τη χρηστικότητά τους μπορούν να φορεθούν και να παραμείνουν στην ντουλάπα για πολλά χρόνια. «Η ψυχή του brand ήταν πάντα το πιο ήσυχο, το πιο basic και το πιο διαχρονικό». Με υλικά φυσικής προέλευσης όπως το βαμβάκι, το λινό, το tensel, το μετάξι και το μαλλί για το χειμώνα τόσο οι ανδρικές όσο και οι γυναικείες συλλογές ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο προσφέροντας μια αίσθηση ελευθερίας.

Η Ορσαλία Παρθένη ως art director του brand, έχει καταφέρει με τους συνεργάτες της να ανανεώσει αλλά και να παραμείνει πιστή στη φιλοσοφία του έργου του πατέρα της δημιουργώντας συλλογές που απαντούν πάντα στο ερώτημα «Αυτό το ρούχο είναι Parthenis;». 

In The Closet: Η Ορσαλία Παρθένη αποκαλύπτει τον δικό της θησαυρό!

Parthenis In The Closet #intheclosetgr

«Η πετσέτα θαλάσσης Parthenis είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό αξεσουάρ. Κυκλοφορεί σε μαύρο, άσπρο και μπεζ χρώμα ενώ κάθε χρόνο δημιουργούμε μία συλλεκτική σε ξεχωριστή απόχρωση. Φέτος, η πετσέτα θαλάσσης Parthenis σε lime γίνεται ο δικός μου In The Closet θησαυρός!»

Βρείτε τις δημιουργίες Parthenis στο E-shop orsalia-parthenis.gr

στο Facebook και στο Instagram

One thought on “Parthenis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s