Kalliniki #intheclosetgr In The Closet

Kalliniki


kalliniki #intheclosetgr In The Closet

Εμπνευσμένα από τα ελληνικά νησιά και την αρχαιότητα, τα σανδάλια Kalliniki γίνονται το αγαπημένο μας καλοκαιρινό αξεσουάρ. 

Η Καλλιόπη και η Νίκη Μαστρομανώλη γεννήθηκαν σε ένα νησί όπου τα ρούχα και τα παπούτσια συνεχίζουν να κατασκευάζονται στο χέρι. Στην Κάρπαθο, οι παραδόσεις διατηρούνται ακόμη και σήμερα ενώ το «μικρόβιο» της δημιουργίας ήταν αυτό που καθόρισε το επαγγελματικό τους μέλλον.

Από μικρή ηλικία καταπιάνονταν με δημιουργικές ασχολίες, όπως την κατασκευή κοσμημάτων ή τη διακόσμηση σανδαλιών. Έτσι, αφού η Καλλιόπη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες, παρακολούθησε σεμινάρια μόδας και διακόσμησης ενώ η Νίκη αποφοίτησε από σχολή σχεδιασμού υποδημάτων αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις για τη δημιουργία του δικού τους brand. 

Η επιθυμία τους να αναπτύξουν τις παραδοσιακές τεχνικές υποδηματοποιίας και να τις προσαρμόσουν στο σήμερα αλλά και η ανάγκη τους να διηγηθούν τους μύθους και τις ιστορίες που πάντα τις γοήτευαν, τις οδήγησαν στις συλλογές Kalliniki. “Η ονομασία του brand εκτός από το συνδυασμό των ονομάτων μας,  είναι συνδυασμός δύο εξαιρετικά σημαντικών εννοιών για εμάς, του Κάλλους και της Νίκης που θέλουμε να μας συντροφεύουν στην πορεία μας”.

Τα σανδάλια Kalliniki εμπνέονται από σημαντικές γυναίκες της ελληνικής αρχαιότητας και μυθολογίας και απευθύνονται στη σύγχρονη και ταυτόχρονα κομψή γυναίκα που θέλει να ξεχωρίζει χωρίς να θυσιάζει την άνεσή της, ακολουθώντας το δικό της στυλ.

Η συλλογή “Athena” για το καλοκαίρι 2018, μας προτρέπει να εμπλακούμε στη μάχη για τη διεκδίκηση της προσωπικής μας ολοκλήρωσης. Οι λιτές και δυναμικές γραμμές των σανδαλιών εκπέμπουν σιγουριά και δυναμισμό ενώ η ελιά ως σύμβολο της Αθηνάς και της νίκης, αποτυπώνεται με cut out μοτίβα στην επιφάνειά τους κάνοντάς τα ξεχωριστά. Επιπλέον, η χρωματική παλέτα της συλλογής κινείται στις γήινες αποχρώσεις, εμπνευσμένη από τους ελληνικούς ελαιώνες όπως τα χρυσοπράσινα φύλλα, ο μαύρος καρπός της, το μπεζ της γης.

Έχοντας προτεραιότητα στην αίσθηση ελευθερίας που πρέπει να νιώθει η γυναίκα που τα φορά, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα υλικά και τον τρόπο κατασκευής. Έτσι, ο σχεδιασμός και η παραγωγή των σανδαλιών Kalliniki γίνεται στην Αθήνα από έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνίτες χρησιμοποιώντας δέρματα κορυφαίας ποιότητας -ελληνικής και ιταλικής προέλευσης- επεξεργασμένα με φυσικές μεθόδους, όπως επίσης πετσί, gels και την αντιολισθητική σόλα της εταιρίας Vibrom.

Το “dream big” της Καλλιόπης και της Νίκης είναι τα σανδάλια Kalliniki να γίνουν γνωστά και να αγαπηθούν από περισσότερους ανθρώπους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. “Θέλουμε να κάνουμε νέες και δημιουργικές συνεργασίες και φυσικά να εξελισσόμαστε στον σχεδιασμό και την κατασκευή προσφέροντας νέες και καινοτόμες ιδέες”.

In The Closet: Η Καλλιόπη και η Νίκη μας δείχνουν τον δικό τους In the closet θησαυρό!

kalliniki #intheclosetgr In The Closet

“Επέλεξα αυτό το χειροποίητο δαχτυλίδι που αναπαριστά δύο νησιώτικα σπίτια γιατί με ταξιδεύει νοερά στο ελληνικό καλοκαίρι”, Καλλιόπη

 

 

kalliniki #intheclosetgr In The Closet

“Ένα φόρεμα με μίνιμαλ φιλοσοφία το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις καλοκαιρινές διακοπές στην Κάρπαθο”, Νίκη

 

 

 

Μπορείτε να τα βρείτε στο e-shop του brand kalliniki.com

σε Facebook και Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s