Arjuna Knitwear In The Closet #intheclosetgr

Arjuna Knitwear

 

Arjuna Knitwear In The Closet #intheclosetgr

Ένα ελληνικό brand εμπνέεται από τη φιλοσοφία της yoga και δημιουργεί συλλογές από υλικά που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε στην Αθήνα, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, έγινε το μέσο με το οποίο δυο νέοι μπόρεσαν να δώσουν νέα μορφή στο ελληνικό πλεκτό.

Η Μαριάνθη και ο Βασίλης Ζαχαράκης μεγάλωσαν στο εργαστήριο των γονιών τους όπου γνώρισαν την τέχνη της πλεκτικής από πολύ μικρή ηλικία. Η αγάπη τους γι’ αυτή καθόρισε το αντικείμενο των σπουδών τους, με σκοπό μία βαθύτερη γνώση που θα τους βοηθούσε μελλοντικά στον σχεδισμό και την κατασκευή του δικού τους προϊόντος. Η Μαριάνθη παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα μόδας στη σχολή Βελουδάκη και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο London College of Fashion του Λονδίνου ενώ ο Βασίλης σπούδασε πλεκτική στο Reutlingen της Γερνανίας. “Η πλεκτική στη σύγχρονη μορφή της, προσφέρει συνεχώς νέες τεχνολογικές δυνατότητες με αποτέλεσμα να καθιστάται ιδιαίτερα ενδιαφέρον χώρος για έναν δημιουργό”.

Η ανάγκη τους να εκφράσουν τα δικά τους πιστεύω για το περιβάλλον, τον άνθρωπο, την αγάπη τους για την πρακτική της yoga σε συνδυασμό με την αγάπη τους για την πλεκτική και τη μόδα, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου project.

Ο Arjuna σύμφωνα με την ινδική μυθολογία, ήταν πρίγκιπας και ιδιαίτερα ικανός τοξοβόλος. Πέρα από την γενναιότητά του, αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν ο λαμπρός και αμόλυντος χαρακτήρας ο οποίος τον έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλους. Η Μαριάνθη και ο Βασίλης εμπνέονται από αυτόν την ονομασία του brand, μένουν πιστοί στις ιδέες τους και αντιστέκονται στις κακές επιρροές και τους ανήθικους πειρασμούς του εμπορίου.

Από το 2014, η εταιρεία Arjuna Knitwear επιλέγει φυσικές και οργανικές πρώτες ύλες από αξιόπιστους οίκους νήματος  της Ιταλίας, για ένα υψηλής ποιότητας προιόν το οποίο σέβεται όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο. Οι χειμερινές συλλογές κατασκευάζονται από 100% μαλλί Μερινός ενώ οι καλοκαιρινές από 100% βαμβάκι το οποίο συνοδεύεται από πιστοποιητικό οργανικής καλλιέργειας και το βρίσκουμε στην ετικέτα του πλεκτού. “Επιλέγουμε με υπευθυνότητα, η δουλειά μας να μην αποτελεί απειλή για τη φύση, αφού πιστεύουμε πως οτι μας περιβάλλει έχει αξία και δικαιούται σεβασμο”.

Οι συλλογές Arjuna Knitwear καταφέρνουν να προσεγγίσουν τον άνθρωπο σαν ολότητα αφού φροντίζουν να αφήνουν το σώμα να αναπνέει και να μεταφέρει την ενέργειά του στο σύμπαν ενώ παράλληλα το πνεύμα, σε απόλυτη αρμονία, ξέρει οτι έχει κάνει μια ηθική επιλογή κάνοντας το καλό προς όλους. 

Η Μαριάνθη και ο Βασίλης  δημιουργούν με αγάπη, επιμέλεια και φροντίδα πλεκτά που μπορούν να φορεθούν ως σύνολο, έχουν απαλή, άνετη γραμμή για να μην πιέζουν το σώμα και ευέλικτο σχεδιασμό ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να εκφραστεί με το δικό της τρόπο. Το brand Arjuna Knitwear απευθύνεται στη γυναίκα που έχει προσωπικό στυλ, κοινωνικές ευαισθησίες, μαχητικότητα, αντίληψη για τον κόσμο που ζει αλλά και τον κόσμο που θα ήθελε να ζει, είναι υπερήφανη για την ελληνική δημιουργικότητα και τη στηρίζει. 

In The Closet: Ο Βασίλης μας δείχνει τον ‘’θησαυρό’’ που υπάρχει στην ντουλάπα του!

Arjuna Knitwear In The Closet #intheclosetgr

“Είναι η θήκη για το στρώμα της yoga. Την αγόρασα από παζάρι στην παλιά πόλη του Αφγανιστάν. Είναι χειροποίητη, με υφάσματα αγορασμένα από μία βασιλική οικογένεια με μεγάλη ιστορία. Είναι το αγαπημένο μου αντικείμενο διότι εκπέμπει υπέροχη ενέργεια όταν το φοράω”

 

Βρείτε τα στο e-shop του brand arjuna-knitwear.com

σε Facebook και Instagram

One thought on “Arjuna Knitwear

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s