#intheclosetgr In The Closet

Marmarometry

Marmarometry #intheclosetgr In The Closet

Ένα ελληνικό brand εμπνέεται από τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας και μεταμορφώνει το μάρμαρο σε εντυπωσιακά κοσμήματα υποστηρίζοντας την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η Ξένια Νεφέλη Βλάχου από μικρή αγαπούσε τη μόδα και τα διαφορετικά υλικά. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Academi Costume e di Monda, ανακάλυψε το πάθος της για το κόσμημα. Πρακολούθησε σεμινάριο αργυροχρυσοχοΐας και το 2009 παρουσίασε την πρώτη της σειρά, Props, από εκτυπωμένο ξύλο και neoprene. “Στη Ρώμη πήρα πολλά ερεθίσματα τα οποία με διαμόρφωσαν ως σχεδιάστρια αλλά και ως χαρακτήρα”.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εργάστηκε σε εταιρίες μόδας και δίδαξε styling και Fashion Marketing σε σχολή μόδας της Αθήνας ενώ σήμερα είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος F/A/D (Fashion/Art/Design) στη Νάουσα της Πάρου όπου βρίσκουμε και το δικό της brand.

Η αριστοκρατία του μινιμαλισμού, η γεωμετρία και η επιβλητικότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στη δημιουργία του Marmarometry. Με κυρίαρχο στοιχείο το ελληνικό μάρμαρο, αποτελεί μία φρέσκια ιδέα στην αγορά του κοσμήματος που ενισχύει το ελληνικό στοιχείο και design. “Ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου αν θα μπορέσω να μετατρέψω ένα υλικό που ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει μόνο σε κατοικίες και σε μεγάλα έργα τέχνης σε κόσμημα”.

“Το μάρμαρο είναι ένα στοιχείο που δουλεύεται δύσκολα όμως το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Το πιο μαγευτικό σε αυτό το υλικό είναι η διαφορετικότητά του αφού ακόμη και τα κοσμήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ίδια πλάκα, κάθε κομμάτι είναι μοναδικό”. Σε μίνιμαλ ύφος και με γεωμετρικές γραμμές έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά το μάρμαρο με το μέταλλο και το ασήμι σε τρεις συλλογές. Τη  Marmarometry Minimal Collection, όπου βλέπουμε κομμάτια με έμφαση στον μινιμαλισμό και τις καθαρές, αυστηρές γεωμετρικές γραμμές, τη Marmarometry Elegant Collection, όπου το μέταλλο αποκτά όγκο και ξεχωρίζει από την επιφάνεια του μαρμάρου και τη Marmarometry Luxury Collection, με limited edition κομμάτια συνδυασμένα είτε με ασήμι επιχρυσωμένο 24Κ είτε με χρυσά στοιχεία 14Κ και πολύτιμες πέτρες, όπως ζαφείρι και μπριγιάν.

Τόσο το υλικό όσο και οι λιτές γραμμές κάνουν τα κοσμήματα Marmarometry διαχρονικά και έχουν κερδίσει κοινό με ιδιαίτερο elegant στυλ, αγάπη για τις μίνιμαλ γραμμές και την τέχνη, ενώ οι μεγαλύτεροι fans είναι σχεδιαστές, γραφίστες, διακοσμητές και αρχιτέκτονες.

Επίσης, είναι μέλος του Branding Heritage, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί και στηρίζει brands και δημιουργούς οι οποίοι εκφράζονται μέσα από την ελληνική κληρονομιά και επιχειρούν ένα δυναμικό “Rebranding”, αφού με τις συλλογές της θυμίζει στο κοινό το μείζον θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα και μας καλεί όλους να υπογράψουμε το αίτημα για την επιστροφή στη γενέτειρά τους.

Το 2015, το Marmarometry διακρίθηκε σε διαγωνισμό του ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων) και είχε την τιμή να φιλοξενηθεί στα πωλητήρια των μουσείων σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες τουρίστες να πάρουν πίσω στην πατρίδα τους ένα σύγχρονο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

In The Closet: Η Ξένια μας δείχνει το κόσμημα που αποτελεί τον δικό της θησαυρό!

Marmarometry #intheclosetgr In The Closet

“Ο δικός μου Ιn Τhe Closet θησαυρός είναι ένα κομμάτι από ένα νέο Jewerly Brand που υπάρχει στο F/A/D το οποίο αγαπώ και θεωρώ πως ταιριάζει το στυλ του με τα Marmarometry! Το δαχτυλίδι Lags με το μαύρο διαμάντι είναι το κομμάτι που δεν αποχωρίζομαι!”

 

Βρείτε τα κοσμήματα Marmarometry στο site marmarometry.co

σε Facebook και Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s