argalios #intheclosetgr in the closet

Argalios

argalios #intheclosetgr in the closet

Μία οκταμελής οικογένεια από το Κερατσίνι χρησιμοποιεί το δικό της αργαλειό και εντυπωσιάζει με τη δουλειά της. Χρωματιστά υφαντά με το σύμβολο του brand μεταμορφώνονται σε όμορφους φακέλους και ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Κατερίνα σπούδασε και εργάστηκε ως συντηρήτρια έργων τέχνης για πολλά χρόνια. Γεμάτη εικόνες από τη γιαγιά της και τον αργαλειό είχε πάντα την επιθυμία να ασχοληθεί με την ύφανση. Αφού ξεκίνησε μόνη της να δοκιμάζει τεχνικές, τα μαθήματα στη Σχολή Υφαντικής του δήμου Μοσχάτου τη βοήθησαν να γεμίσει το χρόνο της δημιουργικά. “Στην αρχή έφτιαχνα μικρά πορτοφολάκια για εμάς και για φίλους τα οποία άρεσαν πάρα πολύ και όλοι μας πίεζαν να συνεχίσουμε”.

Η αγάπη της Κατερίνας και του Ηλία για τον αργαλειό και την παράδοση αλλά και οι ανάγκες μιας οκταμελούς οικογένειας, τους οδήγησαν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση στο σαλόνι του σπιτιού τους. Εκεί, βρήκαμε στημένους δυο αργαλειούς, είδαμε πως μπλέκονται τα νήματα και γεμίσαμε με χρώματα από τις συλλογές τους.

Οι φάκελοι Argalios -με τη χαρακτηριστική φούντα που κρέμεται στην άκρη- κατασκευάζονται από βαμβακερά νήματα και λίγα αξεσουάρ με σκοπό να διατηρηθεί το υφαντό “καθαρό’’. Τόσο οι ολούφαντοι φάκελοι όσο και αυτοί από υφαντό και δέρμα αποδίδουν ελληνικές παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης με μια σύγχρονη ματιά ενώ οι ποικίλοι χρωματικοί συνδυασμοί κερδίζουν ακόμη και το πιο απαιτητικό κοινό.

Οι δημιουργίες Argalios είναι μοναδικές λόγω του χρόνου και της διαδικασίας που χρειάζεται για να φτιαχτεί το υφαντό. Από το σχεδιασμό του φακέλου στο χαρτί, το στημόνι στον αργαλειό και την ύφανση εως το καρίκωμα, την εσωτερική επένδυση, το φερμουάρ και τη φούντα, όλη η δουλειά γίνεται στο χέρι. Η κάθε τσάντα δουλεύεται ξεχωριστά και μεμονωμένα χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα 100% χειροποίητο.

Μετά την ολοκλήρωση της χειρονακτικής εργασίας αναλαμβάνει ο Ηλίας, υπεύθυνος για την προώθηση του brand, ο οποίος έχει καταφέρει να οδηγήσει τη δουλειά τους έξω από τα σύνορα. “Στην αρχή πηγαίναμε δειλά, μόνοι μας και δείχναμε τη δουλειά μας. Είναι δύσκολο να σε εμπιστευτούν και να μπεις σε χώρους που έχουν ‘όνομα’. Πρώτος, ο Γιώργος Ξυλούρης ξεχώρισε τη δουλειά μας και έβαλε τους φακέλους μας στο πωλητήριο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, στην Πλάκα. Ακολούθησε το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης ενώ τα προϊόντα μας φιλοξενούνται επίσης στο Forget Me Not, στα γυμναστήρια Holmes, στο πωλητήριο του Costa Navarino και σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Κάθε συνεργασία ανοίγει πόρτες για τις επόμενες”.

Οι φάκελοι Argalios έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν ένα κομμάτι της παράδοσής μας στο εξωτερικό αφού βρίσκονται ήδη σε σημεία πώλησης σε Αυστραλία, Κύπρο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

In The Closet: Η Κατερίνα διάλεξε το δικό της θησαυρό

argalios #intheclosetgr In The Closet

“Ξεχωρίζω αυτόν το φάκελο γιατί μου πήρε πιο πολύ χρόνο να τον εμπνευστώ. Ενώ τον φοβόμουν, το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που είχα φανταστεί!”

 

Ανακαλύψτε τις δημιουργίες τους στο site argalios.gr  σε Facebook και Instagram

6 thoughts on “Argalios

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s