Alexquisite

Από τον οίκο της Louis Vuitton στο Παρίσι, επιστρέφει στην Ελλάδα για να δημιουργήσει τη δική του συλλογή από πολυτελείς τσάντες. Οι Alexquisite δημιουργίες είναι ικανές να κερδίσουν τη σύγχρονη urban αντρική και γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Ο Αλέξανδρος Κωτούλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο Design Academy Eindhoven της Ολλανδίας όπου σπούδασε conceptual product design. Μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης στο handbag design τμήμα του οίκου της Louis Vuitton αποφάσισε να στραφεί στο accessories design και την άνοιξη του 2013 παρουσίασε την πρώτη του Voyager Backpack. “Για έναν σχεδιαστή δερμάτινων ειδών, η Louis Vuitton είναι ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για να ξεκινήσεις την καριέρα σου. Είτε είναι της αισθητικής σου είτε όχι, οι γνώσεις και η εμπειρία που αποκτάς από τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, είναι ανεκτίμητες”.

Με τον τίτλο _ONE, η προσωπική του συλλογή περιλαμβάνει τέσσερα πολύ βασικά αξεσουάρ καθημερινής χρήσης για άντρες και γυναίκες. Backpack, tote bag, laptop case και crossbody/clutch, κατασκευασμένες εξ’ ολοκλήρου από δέρμα παρουσιάζονται σε 4 τολμηρούς, χρωματικούς συνδυασμούς καθώς και σε ένα μικρό αριθμό limited edition items με εξωτικά δέρματα και γούνα.

Επηρεασμένος από τη ζωή του στο εξωτερικό και την Ολλανδική σχολή, οι δημιουργίες του είναι απαλλαγμένες από τα πολλά διακοσμητικά και μη λειτουργικά στοιχεία, αποκτώντας ένα minimal ύφος ενώ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο χρώμα, την υφή και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση. “Πριν την παραγωγή, με τους τεχνήτες μου κατασκευάζουμε κάποια πρωτότυπα κομμάτια τα οποία εγώ ή οι φίλοι μου χρησιμοποιούμε για μήνες ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν σωστά”, στοχεύοντας σε μία seamless σειρά που αποπνέει πρωτοτυπία, διακριτική πολυτέλεια αλλά κυρίως διαχρονικότητα.

Ο Έλληνας textile & leather goods designer, απευθύνεται σε άτομα που γοητεύονται από τα χειροποίητα αντικείμενα και αντιλαμβάνονται τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους ως μία μικρή επένδυση που θα κρατήσουν για χρόνια. “Η βασική δυσκολία είναι η αδυναμία των περισσότερων να αντιληφθούν γιατί ένα προϊόν από κάποιον μικρό σχεδιαστή έχει την τιμή που έχει, προτιμώντας κάτι που παράγεται μαζικά στην Κίνα”.

Κάθε κομμάτι της συλλογής έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού έχει κατασκευαστεί στο χέρι από μικρά οικογενειακά εργαστήρια στην Ελλάδα. Εξειδικευμένοι τεχνήτες με δεκαετίες εμπειρίας και γνώσης στα χειροποίητα δερμάτινα είδη, επενδύουν χρόνο και πάθος για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. “Από την αρχή θέλαμε να βασιστούμε στο δυναμικό της χώρας και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει”.

In The Closet: Ο Αλέξανδρος μας δείχνει την τσάντα που δεν αποχωρίζεται ποτέ τα τελευταία χρόνια!

“Είναι το πρώτο δείγμα της _ONE. Την είχα κατασκευάσει πριν 3 χρόνια και με ενέπνευσε να δημιουργήσω την πρώτη μου ομώνυμη συλλογή. Αν και είναι αφοδράριστη, χωρίς τις τελικές λεπτομέρειες που προστέθηκαν αργότερα, δεν την αποχωρίζομαι ποτέ. Μου θυμίζει πάντα πώς κάτι τόσο απλό, με δουλειά και επιμονή, μπορεί να εξελιχθεί και να δημιουργήσει τη βάση για μία ολόκληρη συλλογή”

Τις δημιουργίες Alexquisite μπορείτε να τις βρείτε στο site alexquisite.com καθώς και στο Facebook και Instagram

2 thoughts on “Alexquisite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s