Chrysafis Stefanos

chrysafis stefanos in the closet #intheclosetgr

Άφησε τη ζωή να του δείξει τον επαγγελματικό του δρόμο και κατάφερε να αποσπάσει το χειροκρότημα τόσο του κοινού όσο και των ειδικών. Στο Athens X-clusive Designers Week, ο Στέφανος Χρυσάφης ήταν η αποκάλυψη.

Για τον Στέφανο η ομορφιά βρισκόταν πάντα στο ασυνήθιστο. Θυμάται τον εαυτό του να ξεφυλλίζει περιοδικά και να φτιάχνει τραπέζια από βιολιά που έβρισκε στα σκουπίδια. Στην Τετάρτη δημοτικού σχεδίασε όλους τους χώρους και τα αντικείμενα που υπάρχουν σε ένα σπίτι ενώ στην Πέμπτη ζήτησε για δώρο μία εγκυκλοπαίδεια του Leonardo Da Vinci. Οι τέχνες ήταν πάντα η διαφυγή του.

Σπούδασε σχέδιο μόδας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και κατάλαβε πως είχε κάνει τη σωστή επιλογή, “Η ζωή διάλεξε να με βάλει σε ένα περιβάλλον που τα πινέλα είναι οικείο αντικείμενο”. Συνέχισε τις σπουδές του στο ΙΕΚ Πειραιά όταν το Workshop by Vicky Kaya σε συνεργασία με το Instituto European Di Design – IED του πρόσφεραν υποτροφία για Master στο Fashion Management όπου ασχολήθηκε περισσότερο με την έννοια της βιομηχανίας.

Από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών του, ο Στέφανος άρχισε να ασχολείται με μεταποιήσεις ρούχων. “Έβλεπα το ρούχο σαν καμβά που πάνω του μπορώ να επέμβω και να του δώσω άλλο χαρακτήρα”. Εργάστηκε στο θέατρο κάνοντας styling και μεταποιήσεις και αγαπούσε να βλέπει πώς οι δεκαετίες μπορούν και αναδύονται πάνω στη σκηνή. Έπειτα, ξεκίνησε την πρακτική του σε μία σχεδιάστρια από το Dubai όπου ασχολήθηκε με το σχεδιαστικό κομμάτι, τα social media καθώς και όλη τη διαδικασία παραγωγής δειγμάτων. Τέλος, βρέθηκε στον χώρο του Konstantinou Meli όπου ασχολήθηκε με τα νυφικά και γνώρισε την υψηλή ραπτική.

Τον περασμένο Απρίλιο, παρουσίασε στο Athens X-clusive Designers Week την πρώτη, προσωπική του ολοκληρωμένη συλλογή με όνομα Phreno, εμπνευσμένη από τις ψυχικές διαταραχές. Η αγάπη του για το διαφορετικό και η αλλιώτικη άποψή του για τον κόσμο που περπατά γύρω του, τον έκαναν να δημιουργήσει ένα κολάζ σκέψεων μέσα από τα δικά του βιώματα. “Η ψυχή είναι κάτι που αφορά όλους μας και θέλησα όλοι να δουν ένα κομμάτι του εαυτού τους μέσα από τη δουλειά μου”.

Κομμάτια από οικολογική γούνα, μουσελίνα, βελούδο, ζωικό μετάξι, μαλλί καθώς και συνθετικό fleece, brocade και αδιάβροχο σε συνδυασμό με τα αξεσουάρ του Φώτιου Μπάλα, κατάφεραν να συνθέσουν μια αρμονία και να κάνουν το κοινό να σηκωθεί όρθιο και να χειροκρατά τη δουλειά του. Ο Στέφανος Χρυσαφής κέρδισε το θαυμασμό των ειδικών κατακτώντας το βραβείο “Best Catwalk” αλλά και την αποδοχή του κοινού, το οποίο ψήφισε και του χάρισε ένα ακόμη βραβείο, το “Fashion Refreshment Award”.

Για τον Στέφανο, η μόδα είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης που τον βοηθά να συνδέσει το ευρύ κοινό με τη δική του σκέψη. Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να έχουν άποψη για το τι θα φορέσουν ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και οικονομικής κατάστασης. Κάθε μέρα ξυπνά με καινούργια σχέδια και όταν πετυχαίνει κάτι πεισμώνει περισσότερο για τα επόμενά του βήματα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι τόσο δημιουργικός που η αγάπη του για το διαφορετικό κατάφερε να τον κάνει ξεχωριστό, “Το μήνυμα μου είναι ότι μέσα στην παράνοια που ζούμε, το μόνο που έχουμε και πρέπει να κρατήσουμε αλώβητο είναι ο εαυτός μας”.

In The Closet: Ζητήσαμε από τον Στέφανο να μας δείξει το θησαυρό της ντουλάπας του

#intheclosetgr In The Closet

“Αν και δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορώ να αποχωριστώ, επέλεξα αυτό το μαύρο πουκάμισο καθώς είναι ότι πιο ουδέτερο και θα το έπαιρνα μαζί μου οπουδήποτε γιατί μπορεί να σταθεί πάντα και παντού”

Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook

και στο Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s