m.k.e. textiles

mke textiles intheclosetgr in the closet

Μάθαμε για την τεχνική της μεταξοτυπίας και είδαμε ζωγραφιές στο χαρτί από μαρκαδοράκια, τέμπερες και μελάνι να μετατρέπονται σε εντυπωσιακά υφάσματα και να δημιουργούν με τον πιο ξεχωριστό τρόπο τις συλλογές m.k.e.!

Η Μαγδαληνή –ή αλλιώς Μάκλη- είναι 25 χρονών, αγαπά το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους. Μόλις τελείωσε το σχολείο μετακόμισε στην Αγγλία για να σπουδάσει Textile Design (σχέδιο και τύπωση υφάσματος) στο Edinburgh College of Art – University of Edinburgh. “Οι σπουδές στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος για μένα αφού το αντικείμενο των σπουδών μου δεν υπάρχει στην Ελλάδα”.

Το 2013 επιστρέφει και ξεκινά με μικρά βήματα το δικό της brand. “Ήθελα να είμαι ελεύθερη και ανεξάρτητη. Να δημιουργώ τα σχέδια και τα patterns που πραγματικά θέλω και παράλληλα να μπορώ να είμαι εξωτερικός συνεργάτης σε εταιρίες”.

Το m.k.e. παρουσιάζει ιδιαίτερες, minimal, αυστηρές και χειροποίητες δημιουργίες αφού όλα τα σχέδια αρχικά γίνονται με το χέρι στο χαρτί και έπειτα τυπώνονται ψηφιακά στο ύφασμα. Με το ύφασμα αυτό δημιουργούνται συλλογές από τσάντες, αξεσουάρ και αντικείμενα για το σπίτι. Η δουλειά της απευθύνεται σε άτομα που αγαπούν το ιδιαίτερο στυλ, αναγνωρίζουν την αξία του χειροποίητου σχεδίου και θεωρούν πως ένα αξεσουάρ είναι ικανό να αλλάξει το image σου και να σε κάνει να ξεχωρίσεις.

Σήμερα, μεταξωτά φουλάρια, pocket squares, πετσέτες θαλάσσης / μπάνιου, τσάντες και νεσεσέρ έχουν ταξιδέψει στην Αντίπαρο, τη Σκιάθο, τη Σέριφο και την Κρήτη κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο για τα μοτίβα όσο και για την ποιότητά τους. Για τις συλλογές της χρησιμοποιεί ελληνικό μετάξι από το Σουφλί, cotton και συνθετικά υφάσματα από την Ελλάδα και την Αγγλία. “Έχω λάβει πολύ καλό feedback από τα άτομα που γνωρίζουν τη δουλειά μου. Αναγνωρίζουν την αξία κάθε σχεδίου μου και εντυπωσιάζονται με την ποιότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό”.

Επηρεασμένη από την αρχιτεκτονική, τις κατόψεις κτηρίων  και τις γεωμετρικές φόρμες, αφήνει πίσω την καλοκαιρινή διάθεση με τα abstract prints και την πολυχρωμία των προηγούμενων συλλογών. Στην τελευταία της δουλειά, το ύφος γίνεται αυστηρό με έντονα γεωμετρικά μοτίβα σε ασπρόμαυρους συνδυασμούς. “Η δουλειά μου απαιτεί πολλούς πειραματισμούς και όταν ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι με διαφορετικά υλικά το αποτέλεσμα γίνεται αυτόματα πηγή έμπνευσης για μία νέα collection”.

Παρά τις δυσκολίες που συναντά για να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί, στόχος της είναι να μπορέσει να τυπώσει στο εργαστήριό της με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας, να συνεχίσει τις συλλογές και παράλληλα να συμμετέχει σε καλλιτεχνικές εκθέσεις. “Όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, το θέμα είναι να μην παρεκκλίνεις από τον στόχο σου και να συνεχίζεις να δουλεύεις με τον ίδιο ενθουσιασμό”.

In The Closet: Η Μαγδαληνή διαλέγει τον δικό της θησαυρό και μας λέει το λόγο που δεν τον αποχωρίζεται!

m.k.e. textiles #intheclosetgr in the closet

“Ο δικός μου In the Closet θησαυρός είναι αυτό το δαχτυλίδι. Είναι δώρο από τον πατέρα μου. Το έχει σχεδιάσει ο ίδιος και το φοράω εδώ και 7 χρόνια”

 

 

Τις δημιουργίες της Μαγδαληνής μπορείτε να τις βρείτε:

στη σελίδα www.mketextiles.com

και σε Facebook και Instagram

 

7 thoughts on “m.k.e. textiles

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s