Demis Araniadis

Με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και την Αραβία, ένας νέος σχεδιαστής από τη Θεσσαλονίκη ακολουθεί το προσωπικό του στυλ και εντυπωσιάζει με τις άνετες γραμμές και τα χυτά του ρούχα!

Ο Demis από πολύ μικρός είχε αποφασίσει με τι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά. Μεγαλωμένος σε μία οικογένεια όπου η ραπτική είναι μάλλον κληρονομικό χάρισμα, αγάπησε τη μόδα και αυτή καθόρισε το μέλλον του. “Η μητέρα μου ήταν κεντήτρια νυφικών, ο παππούς μου έραβε παπούτσια και η γιαγιά μου ήταν μοδίστρα. Νιώθω ότι κυλάει στις φλέβες μου η ραπτική!”.

Αποφασισμένος να ακολουθήσει το δρόμο της μόδας, σπούδασε κοπτική, ραπτική σε σχολή του ΟΑΕΔ. Εκεί, για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα πατρόν, ραπτική, ιστορία της μόδας, χρωματολογία – για τα οποία μελετά ακόμη και σήμερα προκειμένου να εξελίσσει συνεχώς τη δουλειά του. “Όταν τελείωσα το σχολείο ήξερα τι ήθελα να σπουδάσω. Δεν ψάχτηκα! Πήγα κατευθείαν στη μόδα. Αυτήν αγαπώ!”.

Ήδη από το 2013 κατάφερε να προωθήσει τη δουλειά του σε πολλά καταστήματα. Από τα είκοσι του χρόνια, δουλεύει στο χώρο της μόδας ως πωλητής και ως visual stylist στο στήσιμο καταστημάτων, αποκτώντας την εμπειρία που θα τον βοηθούσε στο μέλλον. Σήμερα, εργάζεται σε μία εταιρεία παπουτσιών όπου έχει αναλάβει το στυλιστικό κομμάτι για την προβολή και την εικόνα τους.

Το brand του απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι ντύνονται εναλλακτικά, προτιμούν πιο μποέμ και χυτές γραμμές και ζητούν να βάλουν στη ντουλάπα τους τέτοια ρούχα. Δεν ακολουθούν πιστά τις τάσεις της μόδας αλλά θέλουν να νιώθουν άνετα στην καθημερινότητά τους με ρούχα που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους.

Ο Demis δημιουργεί τσάντες και ρούχα σε γραμμές που ταιριάζουν άνετα σε άντρες και γυναίκες. “Δε βάζω ταμπέλες στα ρούχα μου. Δημιουργώ σε πιο γυναικεία μορφή γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο ανοιχτός στο unisex, όμως μπορούν να τα υποστηρίξουν και άντρες”. Πρόκειται για ένα brand 100% χειροποίητο αφού ο ίδιος σχεδιάζει, κάνει το πατρόν και ράβει όλα τα κομμάτια είτε προορίζονται για δειγματισμό είτε για μια ολοκληρωμένη παραγγελία. Χρησιμοποιεί υφάσματα που προμηθεύεται από την τοπική αγορά της Θεσσαλονίκης, όπως ζέρσεϊ, βισκόζη, ταφτάς, λινό και δέρμα αλλά και πιο φυσικές ίνες όπως καθαρό βαμβάκι και ακατέργαστο μετάξι.

Στο προσωπικό του στυλ προτιμά ρούχα χυτά και άνετα, συνδυασμένα με τον δικό του τρόπο που πολλές φορές τα κάνει να φαίνονται εκκεντρικά. Πάνω του έχει ζωγραφίσει σύμβολα για τα στοιχεία της φύσης: τον αέρα, τη γη, τη φωτιά και το νερό, και πιστεύει πως είναι και ο ίδιος παιδί της. Η φύση αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσής του καθώς ανακαλύπτει την ομορφιά στον τρόπο που αυτή γεννιέται και πεθαίνει.

In The Closet: Ο Demis μας δείχνει το δικό του θησαυρό!

“Θεωρώ πως η ζωή είναι ένα ταξίδι. Έχουμε μπει σε ένα τρένο, ταξιδεύουμε και δεν ξέρουμε πού θα μας πάει. Κουβαλάω πάντα την τσάντα μου και ανακαλύπτω συνεχώς καινούργια πράγματα!”

 

 

Ανακαλύψτε τις δημιουργίες του:

στο Facebook και Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s