in the closet

Artpeckers

artpeckers intheclosetgr in the closet

Σύμβολα της αρχαιότητας μετατρέπονται σε σύγχρονα προϊόντα design, ικανά να κερδίσουν την καθημερινότητά μας. Ένα ελληνικό brand εμπνέεται από τους Θεούς του Ολύμπου και δημιουργεί συλλογές βγαλμένες από την ιστορία της χώρας μας!

Ο Κίμων, η Έλλη και ο Δημήτρης μετά από πολλή δουλειά και διεθνείς διακρίσεις, χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν το δικό τους εργαστήριο, στη Θεσσαλονίκη. Ένας πολιτικός μηχανικός και δύο αρχιτέκτονες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν με μεράκι χειροποίητα αντικείμενα εμπνευσμένα από την ελληνική κληρονομιά και κουλτούρα, προσαρμοσμένα στο σύγχρονο design.

“Ο νονός των Artpeckers είναι ο Κίμωνας! Καθώς η πρώτη μας ύλη ήταν το ξύλο, το όνομα προέκυψε από τον τρυποκάρυδο «woodpecker» και τη λέξη «art», τέχνη”. Οι δημιουργοί του brand πιστεύουν στη δύναμη της ομαδικότητας, καθώς από τον συνδυασμό της διαφορετικής προσωπικότητας, των δυνατοτήτων και το χαρακτήρα του καθενός, βρήκαν το βασικό συστατικό της κάθε δημιουργίας από την αρχική ιδέα μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Οι Artpeckers ξεκίνησαν σαν ιδέα από το 2015, μέσα από την ανάγκη τους να εκφραστούν δημιουργικά στην πραγματικότητα του σήμερα. Επηρεασμένοι από τις ιστορίες του τόπου μας που τους γοήτευαν από μικρά παιδιά, δημιουργούν συλλογές και απευθύνονται σε αυτούς που διαθέτουν ιδιαίτερη αισθητική και αγαπούν το σύγχρονο ελληνικό design.

Η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή είναι η σειρά Twelve η οποία αποτελείται από τα σύμβολα των Θεών του Ολύμπου, σχεδιασμένα με λιτές γεωμετρικές φόρμες, εφαρμοσμένες στο ξύλινο κόσμημα από κερασιά, ξύλινο σημειωματάριο, τσάντα με ξύλινες λεπτομέρειες και υφασμάτινα clutch.

Η σειρά Heptagon είναι εμπνευσμένη από ελληνικά σύμβολα τύχης, με ευχές για αφθονία, ευχάριστο ταξίδι, θετική ενέργεια και κάθε γλυκιά σκέψη για τους αγαπημένους μας, βασισμένες στο επτάγωνο, σε ξύλινα κρεμαστά γούρια από καρυδιά. “Αυτό που μας ενθουσίασε ήταν ο τρόπος με τον οποίο μία ιστορία μπορεί να «φορεθεί» στην καθημερινότητά σου”.

Οι Artpeckers είναι σίγουρα ένα από τα πιο πετυχημένα ελληνικά brand, αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας βρίσκονται ήδη σε 22 επιλεγμένα σημεία πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συλλογή Twelve βρίσκεται στο πωλητήριο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ενώ δημιουργίες της σειράς Heptagon στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Μετά από έρευνα και δοκιμές κατέληξαν στις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες, φιλικές για το περιβάλλον, ενισχύοντας τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων. “Συνεργαζόμαστε με 27 ελληνικές επιχειρήσεις για την αγορά των πρώτων υλών μας και παροχή υπηρεσιών, με τις οποίες έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης”.

Η Αθηνά, Θεά της σοφίας και του πολέμου, ταυτίστηκε με την οξύνοια και την ορμή. Ως σύμβολο φορέστε την κουκουβάγια, το ιερό πουλί της Αθηνάς με το δυναμικό και ετοιμοπόλεμο βλέμμα του! Στη σελίδα του brand ανακαλύψτε όλα τα σύμβολα των θεών του Ολύμπου και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει σε κόσμημα από μασίφ ξύλο (κερασιά-καρυδιά) και επιχρυσωμένη αλυσίδα No 925 ή σε τσάντα από πιστοποιημένη λευκή σημύδα (κόντρα πλακέ) και 100% βαμβακερά υφάσματα.

“Αυτό που μας δίνει δύναμη είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Όταν δημιουργείς κάτι από το μηδέν, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βλέπεις κάποιον να το επιλέγει επειδή νιώθει ότι τον αντιπροσωπεύει”.

In The Closet: Οι Artpeckers αποκαλύπτουν τους θησαυρούς που δεν αποχωρίζονται!

intheclosetgr

Κίμων  “Ένα t-shirt με τύπωμα της αγαπημένης μου ταινίας, Το κουρδιστό πορτοκάλι

 

 

 

intheclosetgr

 

Έλλη “Γενικά είμαι πολύ δεμένη με τα ρολόγια! Έχω στη συλλογή μου διάφορα ρολόγια με παιχνιδιάρικα σχέδια, τα οποία αγαπώ πολύ!”

 

 

intheclosetgr

 

 

Δημήτρης “Τα γυαλιά ηλίου μου!”

 

 

 

Μπορείτε να τους βρείτε:

στη σελίδα τους www.artpeckers.com

και σε Facebook και Instagram

(Φωτογραφίες: Υρώ Σημαιοφορίδου)

7 thoughts on “Artpeckers

  1. Pingback: Artpeckers SS20

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s