intheclosetgr in the closet

Athens Hat

In The Closet intheclosetgr

Στην οδό Περικλέους, στο κέντρο της Αθήνας βρήκαμε το καταφύγιο των τρελών καπελάδων. Εκεί, ο Γιώργος Τρομάρας ζωγραφίζει μοναδικά καπέλα και μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε το δικό μας σχέδιο!

Το Athens Hat τραβάει τα βλέμματα των περαστικών, οι οποίοι το επισκέπτονται, θαυμάζουν τα σχέδια των καπέλων και ενθουσιάζονται όταν ανακαλύπτουν πως είναι ζωγραφισμένα στο χέρι! “Γενικά στον κόσμο αρέσει να αγοράζει κάτι που έχει σκεφτεί ο ίδιος. Αυτό που θέλω είναι να τους γεμίζω χαμόγελα και μοναδικά καπέλα”.

Τον Γιώργο ή αλλιώς Καραμούζα τον γοήτευε το άγνωστο. Δούλεψε σε συνεργείο και σε κέντρο solarium μέχρι που κατάλαβε πως αυτό που αγαπά πραγματικά είναι να δημιουργεί. “Για εμένα, οι νέοι σχεδιαστές πρέπει να επενδύσουν σε αυτό που τους αρέσει πραγματικά. Αυτό θα τους φέρει δημιουργικότητα και θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούν στις μέρες μας”.

Ενώ αρχικά ασχολήθηκε με το εμπόριο χειροποίητων κοσμημάτων και ειδών διακόσμησης Ελλήνων σχεδιαστών, το καπέλο ήταν αυτό που όρισε το επαγγελματικό του μέλλον. Στο Athens Hat μπορείς να ζητήσεις τα σχέδια που έχεις φανταστεί ο ίδιος, διαλέγοντας αρχικά τη βάση του καπέλου που επιθυμείς. Οι κυριότερες είναι τα Trucker hats, ή Baseball caps και τα SnapBacks, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Ο χρόνος για ένα custom-made καπέλο είναι ανάλογος με το σχέδιο. Έτσι, για ένα περίπλοκο σχέδιο, με πολλές λεπτομέρειες και layers θα χρειαστούν 2-3 ημέρες και για ένα απλό, γραμμικό σχέδιο 1-2 ώρες. “Το κάθε καπέλο χρειάζεται σίγουρα ένα 24ωρο για να στεγνώσει το υλικό μας, το οποίο είναι υγρό και ρευστό στην αρχική του μορφή. Όταν στεγνώσει, το υλικό είναι ελαστικό, συμπαγές και ανάγλυφο και ενσωματώνεται στο ύφασμα χαρίζοντας ανθεκτικότητα”.

Όσο για τα δικά του σχέδια, “Θέλω να βρίσκω έξυπνα, διαφορετικά, ίσως και πιο spooky concept που αρέσουν σε εμένα και θέλω να τα αποτυπώσω στη δουλειά μου”. Η βασική του έμπνευση είναι το κέντρο της Αθήνας, το οποίο φαντάζει ως  μουσείο σύγχρονης τέχνης. Πληθώρα ερεθισμάτων προέρχεται από τα graffities, τις αφίσες, ακόμη και από τη διαρρύθμιση ορισμένων καταστημάτων ή τον τρόπο ένδυσης των ανθρώπων. “Προσπαθώ τα σχέδιά μου να ιντριγκάρουν με διάφορους τρόπους και να αποδίδουν την ιδέα με μία νότα έξυπνου χιούμορ”.

Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει καπέλα τόσο για διαφήμιση και προώθηση προϊόντων Ελληνικών εταιριών και για μαγαζιά όσο και για επώνυμους. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται δεν έχει ηλικία και φύλο. “Πιστεύουμε πραγματικά στη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου”, και αυτός είναι ένας λόγος που θέλει να μεγαλώσει τον επαγγελματικό του χώρο ώστε να παρουσιάσει περισσότερους κωδικούς και σχήματα και να καλύψει το γούστο περισσότερων ανθρώπων.

Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς πραγματικά, δε βλέπεις εμπόδια ή δυσκολίες. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που με αγχώνουν όπως οι υποχρεώσεις μου και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Ωστόσο, καταφέρνω καθημερινά να μη χάνω την αισιοδοξία μου και να δημιουργώ όμορφα καπέλα για ξεχωριστούς ανθρώπους”.

In the closet: Ζητήσαμε από το Γιώργο να μας δείξει το δικό του θησαυρό ο οποίος δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο!

In The Closet

“Το καπέλο για εμένα είναι κάτι σαν τα παπούτσια μου. Δε μπορώ να με φανταστώ χωρίς αυτό. Είναι σα να κυκλοφορώ χωρίς ρούχα. Αυτό είναι το πρώτο καπέλο που έφτιαξα, στο εσωτερικό του οποίου γράφει #1”

Μπορείτε να τα βρείτε:

Περικλέους 19, Αθήνα

στο facebook και στο Instagram

One thought on “Athens Hat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s