Papigion

in the closet

Καθώς το vintage style επανέρχεται δυναμικά στη μόδα, ένα ελληνικό brand δημιουργεί παπιγιόν τα οποία προσαρμόζονται εύκολα στο στυλ μας και δύσκολα περνούν απαρατήρητα!

Ετοιμάζοντας τη διπλωματική του για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ο Γιώργος Γονιάδης ανακάλυπτε επιχειρηματικές θεωρίες που εξέφραζαν τις ιδεολογικές του ανησυχίες σχετικά με τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, τη βιωσιμότητα, την ηθική επιχειρηματικότητα, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και άλλα στοιχεία που τον έκαναν να σκεφτεί αν αυτά μπορούν να λειτουργήσουν στην πράξη. Η πρόκληση αυτή σε συνδυασμό με το πάθος του για δημιουργία τον οδήγησαν στο χώρο της μόδας. Λάτρης της διαχρονικότητας ως στοιχείο, αγαπά τις λεπτομέριες και την καλαισθησία και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη το δικό του brand.

Το Papigion από το 2014, ξεχωρίζει τόσο για την ιδεολογία του ως προς τις πρώτες ύλες όσο και για την ποιότητα των υφασμάτων του. “Συνειδητά αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε συνθετικά υφάσματα και εστιάζουμε σε υφάσματα που προέρχονται από φυσικές ίνες“. Το ίδιο ισχύει για όλα τα κομμάτια που συνθέτουν το παπιγιόν, από την κλωστή ως τη συσκευασία, αφού κάθε παπιγιόν δουλεύεται στο χέρι με βελόνα και κλωστή, χωρίς τη χρήση κόλλας, καταφέρνοντας όλα τα υλικά να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. “Όλα τα υφάσματα και τις πρώτες ύλες, τα προμηθευόμαστε από μικρά μαγαζάκια της πόλης και δε μπαίνουμε στη διαδικασία να τα εισάγουμε, παρά το γεγονός του αυξημένου κόστους παραγωγής“, στηρίζοντας την τοπική οικονομία καθώς αυτός είναι ο ζωτικός χώρος λειτουργίας και δράσης της επιχείρησης.

Το παπιγιόν είναι σήμα κατατεθέν στην ιστορία της αντρικής μόδας. Κάποτε ήταν ένδειξη κύρους και καλής δουλειάς. Αλλάζοντας συνεχώς μορφές και σχήματα, σήμερα γίνεται αγαπημένο αξεσουάρ και για τα γυναικεία outfits. “Θεωρώ οτι μία γυναίκα αναδεικνύει το στυλ και το χαρακτήρα της με τα αξεσουάρ που επιλέγει. Ένα παπιγιόν μπορεί να απογειώσει την εμφάνισή της“.

Μέσα από τις συζητήσεις του με έμπορους υφασμάτων, προμηθευτές, φίλους και πελάτες, ο Γιώργος καταφέρνει και δημιουργεί παπιγιόν που μπορούν εύκολα να συνδυαστούν και είναι ικανά να ταιριάξουν με κάθε στυλ. Εμφανισιακά, ξεχωρίζουν από αυτά του εμπορίου τόσο λόγω σχήματος όσο και υφάσματος, ενώ όσα αποτελούν κομμάτια κάποιας κολεξιόν και δεν προορίζονται για χονδρική πώληση, είναι σε περιορισμένα τεμάχια.

Ανάλογα με το ύφος και το σχέδιο, το παπιγιόν εξυπηρετεί είτε ένα προσεγμένο καθημερινό ντύσιμο είτε μια σημαντική στιγμή της ζωής μας. “Μέχρι τώρα το Papigion έχει κατασκευάσει μεταξύ άλλων, παπιγιόν για νεογέννητα, για γαμπρούς, για εκλεγμένο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και για μια μπάντα στο Λονδίνο“.

Στο προσωπικό του στυλ, ο Γιώργος συνδυάζει ιδιαίτερα παπιγιόν με μονόχρωμα slim fit πουκάμισα, τζιν ή υφασμάτινο απλό και στενό παντελόνι, ιδιαίτερες κάλτσες και μίνιμαλ δερμάτινα παπούτσια ή σταράκια!

In The Closet: Ο Γιώργος φοράει το αγαπημένο του αξεσουάρ και μας λέει το λόγο που το επέλεξε!

in the closet

“Το αξεσουάρ που δεν αποχωρίζομαι ποτέ και όταν ξεχνάω να το φορέσω νιώθω περίεργα είναι το ρολόι χειρός μου. Είναι ένα ιδιαίτερο ρολόι το οποίο μου χάρισε στην αποφοίτησή μου, η οικογένεια ενός πολύ αγαπημένου μου φίλου. Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το συγκεκριμένο ρολόι. Δέσιμο το οποίο κρατάει σχεδόν τέσσερα χρόνια”

Ανακαλύψτε τα στη σελίδα www.papigion.gr

και  στο Facebook

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s