in the closet

Βασίλης Θωμόπουλος

in the closet

Έχοντας ήδη στο ιστορικό του editorials, fashion shows, events, πολλές συνεργασίες και μία μεγάλη λίστα επωνύμων που εμπιστεύονται τις δημιουργίες του, δικαιολογημένα θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους νέους, Έλληνες σχεδιαστές!

Ο Βασίλης Θωμόπουλος από παιδί αγαπούσε τη μόδα. Θυμάται οτι τόσο ο ίδιος όσο και τα αδέρφια του είχαν πάντα προσεγμένη εμφάνιση, επηρεασμένοι από την καλαισθησία της μητέρας τους. “Κάποια πράγματα είναι έμφυτα και δε χρειάζονται πολλή σκέψη. Της αρέσει η μόδα και καταφέρνει το ντύσιμό της να είναι πάντα ωραίο”.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα τουριστικά και εργάστηκε για κάποια χρόνια σε ξενοδοχεία, βρέθηκε στο χώρο της δημοσιογραφίας όπου συνεχίζει να ασχολείται με τα media μέχρι και σήμερα. Όμως το ταλέντο που είχε από μικρός στη ζωγραφική είναι αυτό που καθόρισε την επαγγελματική του πορεία. “Αυτό που ήθελα πάντα ήταν να δημιουργήσω ένα ρούχο, δικό μου”.

Σε μία εποχή έξαρσης της δημιουργίας του handmade, ο Βασίλης ήταν από τους νέους που θέλησαν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, “Ήθελα, επιχειρηματικά, να μπορέσω να πω οτι είμαι κύριος του εαυτού μου”. Το 2013 το brand Vassilis Thom ζωντανεύει κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Ξεκίνησε σχεδιάζοντας t-shits, ενώ σε λίγους μήνες ολοκλήρωσε την πρώτη του γυναικεία συλλογή. Γεμάτος ενθουσιασμό, όρεξη και πάθος για δημιουργία, παρακολούθησε μαθήματα ραπτικής, καταφέρνοντας να βρει το ύφος που θα ακολουθήσει στις συλλογές του. “Μέχρι να βρεις το δρόμο σου, θα περάσεις από διάφορα στάδια. Φρόντισα να έχω μία απλή γραμμή που να δίνει στίγμα, προσέχοντας τις λεπτομέριες και τα τελειώματα”.

Ο Βασίλης Θωμόπουλος αγαπά το καλό ντύσιμο και το συνδυάζει με casual στοιχεία. Για το προσωπικό του στυλ προτιμά ένα πουκάμισο, ένα jean και sneakers δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα άμεσο και ήρεμο. Έτσι, τόσο στις γυναικείες όσο και στις αντρικές συλλογές του, υπάρχει μία ποικιλία από casual, βραδινές και couture γραμμές, με φίνα υφάσματα που συνδυάζονται εύκολα και προσφέρουν μοναδικές εμφανίσεις.

Βαμβάκι, σατέν, τούλι, μουσελίνα, δαντέλες, δέρμα, βελούδο και άλλα, επιλέχθηκαν και αποτελούν κύρια υλικά ικανά να δημιουργήσουν λάμψη, άνεση και πρωτοτυπία. “Είναι ρούχα που μπορούν να φορεθούν από ηλικία 20 ετών μέχρι και 50, αναλόγως τον άνθρωπο. Είναι καθαρά θέμα γούστου”.

Επηρεασμένος από την pop κουλτούρα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί κομμάτια ready to wear – σε μίνιμαλ, λιτές γραμμές που αγκαλιάζουν το σώμα χωρίς να του προσθέτουν, αλλά και χωρίς να του αφαιρούν. Ρούχα τα οποία αναδεικνύουν το σώμα και το “σώζουν” σε πολλές περιπτώσεις. Για το Βασίλη η υψηλή ραπτική είναι τέχνη και γίνεται στόχος για το μέλλον αφού σκοπεύει να κυκλοφορήσει μία νέα συλλογή με haute couture τουαλέτες και bridal φορέματα. “Θέλω να δημιουργήσω πολύ πιο σύνθετα κομμάτια με φτερά και κρύσταλλα. Με εξιτάρει σχεδιαστικά, γιατί αυτά τα κομμάτια ενεργοποιούν αυτόματα τη φαντασία και σου δίνουν την ώθηση να δημιουργήσεις”.

Η επιτυχία του brand του δεν άργησε να έρθει αφού από την αρχή κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις από τους επαγγελματίες στο χώρο της μόδας. Στα highlights της πορείας του ξεχωρίζει τα editorials με το Instyle και το Miss Bloom, ενώ οι συνεργασίες του με ανθρώπους που είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό αποτελούν για τον ίδιο επιβράβευση για τη δουλειά του. “Νιώθω ευγνώμον γιατί γνώρισα ανθρώπους που αναγνώρισαν τη δουλειά μου, πίστεψαν σε εμένα και με βοήθησαν να συνεχίσω”.

In The Closet: Ο Βασίλης Θωμόπουλος διαλέγει από τη συλλογή του τον δικό του θησαυρό!

in the closet

 

“Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι αυτό το παλτό το οποίο φορούσα και στη φωτογράφιση που έκανα. Ένα μπεζ παλτό, με ή χωρίς τη μαύρη ζώνη, συνδυάζεται εύκολα και δημιουργεί ένα πολύ ωραίο all day look”.

 

 

Μπορείτε να τον βρείτε:

στη σελίδα του www.vassilisthom.com

και στη σελίδα του στο facebook

One thought on “Βασίλης Θωμόπουλος

  1. Pingback: Yes I Do Catwalk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s