3QUARTERS

3quarters in the closet

Σε μία πόλη πλημμυρισμένη από ήλιο, με πολλά μπαλκόνια και πολλές χρωματιστές τέντες, ένα ελληνικό brand εμπνέεται από την εικόνα της Αθήνας και δημιουργεί τσάντες από μετασκευασμένα τεντόπανα!

Ο Γιάννης και η Γαρυφαλλιά, ένας φωτογράφος και μία αρχιτέκτονας, αφού έζησαν για χρόνια στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην Ελλάδα και κατασκευάζουν τις πιο μοδάτες, περιβαλλοντολογικά φιλικές τσάντες. “Χρησιμοποιούμε τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας στο πρακτικό κομμάτι της δουλειάς”. Αγαπούν και προτιμούν προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά και εκτιμούν τη δουλειά στο χέρι. Με κοινό ενδιαφέρον για τη ζωή στην πόλη, παρατηρούν τα κτήριά της και καταφέρνουν να αναδείξουν τα περιφρονημένα τεντόπανα κάνοντάς τα προϊόντα design.

“Έχοντας δημιουργήσει μία λίστα με πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, η κρίση δε μπορούσε να μας επηρεάσει. Την έβλεπα γύρω μου, όμως ο κόσμος δε σταματά να γυρίζει. Μπορείς να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Μπορείς να αλλάξεις καριέρα”.

Ο κανόνας ότι η πολυκατοικία πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα απ’ έξω ενώ από μέσα ο καθένας διαλέγει αυτό που του αρέσει, τους έκανε να κυνηγήσουν την κίτς εσωτερική πλευρά των μπαλκονιών και να προβάλλουν μια εκκεντρικότητα που δείχνει χαρακτήρα χωρίς να είναι δακτυλοδεικτούμενη.

Η ανακύκλωση είναι ένας δημιουργικός τρόπος να αναδείξεις ένα παλιό ή άχρηστο υλικό αντί να το πετάξεις. Οι 3QUARTERS χρησιμοποιούν ρετάλια ή χρησιμοποιημένα πανιά, ιμάντες από παντζούρια και δέρμα. “Πηγαίνουμε στους ντόπιους τεντάδες και ότι θα πετιόταν ή παραμένει αχρησιμοποίητο για  χρόνια το παίρνουμε”. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αφού η περιορισμένη διαθεσιμότητα του υλικού κάνει κάθε τσάντα μοναδική. “Κάθε σχέδιο είναι μοναδικό και σπάνια δημιουργούμε τον ίδιο συνδυασμό δεύτερη φορά. Κάθε τσάντα σχεδιάζεται από την αρχή και κατασκευάζεται στο χέρι αποκτώντας το δικό της χαρακτήρα”.

Το τεντόπανο ως πρώτη ύλη, έχει ως αποτέλεσμα τσάντες 100% αδιάβροχες που καθαρίζουν εύκολα, αντέχουν και αλλάζουν όμορφα με το πέρασμα του χρόνου. Μετά από έξι μήνες δοκιμών, οι 3QUARTERS έχουν ξεπεράσει τις δυσκολίες του υλικού, φτάνοντάς το στα όριά του. “Είναι δύσκολο στο ράψιμο και σε πρακτικά ζητήματα όμως δουλεύοντάς το, βρίσκουμε τρόπους να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του”. Σήμερα, το τεντόπανο είναι ένα υλικό παράξενο που καταφέρνει και τους εμπνέει. Οι συλλογές απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες, ποικίλουν σε μεγέθη και είναι ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Σε ένα δρομάκι, στη γειτονιά του Ψυρρή, επισκεφθήκαμε το εργαστήριό τους και ανακαλύψαμε εντυπωσιακά σχέδια από backpacks, φακέλους, lunch bags, πορτοφόλια, νεσεσέρ και shopping bags. Τα βαριά και ιδιαίτερα σχέδια που βλέπαμε μόνο στις τέντες, ξαφνικά κερδίζουν την καθημερινότητά μας. Στη μικρή τους βιτρίνα καταφέρνουν να μαγνητίσουν τα βλέμματα των περαστικών, οι οποίοι τα κοιτούν με θαυμασμό. Οι 3QUARTERS τσάντες έχουν ταξιδέψει ήδη στο εξωτερικό μεγαλώνοντας το κοινό τους τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός συνόρων. Ανακαλύψτε τις μοναδικές τσάντες από τεντόπανο στην επίσημη σελίδα τους και διαλέξτε αυτή που θα δώσει χρώμα στην καθημερινότητά σας.
Είτε μονόχρωμη είτε χρωματιστή, κάθε τσάντα είναι εντυπωσιακή!

In The Closet: Οι σχεδιαστές του 3quarters μας αποκαλύπτουν το δικό τους “InTheCloset” θησαυρό.

in the closet

 

“Στο Ναύπλιο υπήρχε παράδοση στην κοσμηματοποιεία. Αυτό το δαχτυλίδι το αγόρασα εκεί όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως αρχιτέκτονας. Είναι ασημένιο, φτιαγμένο στο χέρι. Είναι μοναδικό, δεν υπάρχει άλλο.”

 

 

 

 

 

3quarters in the closet

“Όταν αποφάσισα να πάρω ένα ποδήλατο, ήθελα να είναι ξεχωριστό. Είναι φτιαγμένο στο χέρι, στο Λονδίνο από κάποιον που επίσης άλλαξε καριέρα. Είναι μοναδικό και δεν έχει ταχύτητες. Είναι ωραίο να κυκλοφορείς στην πόλη με ποδήλατο. Έχει αλλάξει τη ζωή μου σε πολλά πράγματα. Είναι μέρος της ζωής μου.”

 

Μπορείτε να τους βρείτε:

Αγίου Δημητρίου 19, Αθήνα

στη σελίδα τους www.3quarters.design

και στη σελίδα τους στο facebook

6 thoughts on “3QUARTERS

  1. Pingback: 3QUARTERS x VCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s