in the closet

Άννα Παρασκευαΐδου & Παναγιώτης Σιάτης

in the closet lakaluka

Αφήνοντας πίσω τα συνηθισμένα στέφανα γάμου από φυσικά υλικά και άνθη λουλουδιών, ένα ελληνικό brand καταφέρνει να δημιουργήσει τα πιο πρωτότυπα στέφανα-κοσμήματα που δεν μπορούν παρά να μας εντυπωσιάσουν!

Η Άννα Παρασκευαΐδου και ο Παναγιώτης Σιάτης αναζητούσαν πάντα διεξόδους στη ζωή και την τέχνη. Έτσι, το 2005 εγκαταλείπουν την Αθήνα και με μια μικρή στάση στο Ρέθυμνο, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ξάνθη. “Η επιλογή μας αυτή, βελτίωσε την ποιότητα της καθημερινότητάς μας και μας βοήθησε να ασχοληθούμε με πράγματα που αγαπάμε”. Εκεί, ανοίγουν ένα κατάστημα με χειροποίητα κοσμήματα, στο οποίο εκτός από τις δικές τους δημιουργίες φιλοξένησαν πολλούς Έλληνες και ξένους σχεδιαστές. Με την προοπτική να αναδείξουν την δουλειά τους σε ένα ευρύτερο φάσμα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους brand. Από το 2014, το LakaLuka εντυπωσιάζει τόσο με τις συλλογές γάμου όσο και με τα κοσμήματά του.

Η κατασκευή στεφάνων γάμου ξεκίνησε τυχαία όταν δύο φίλοι τους ζήτησαν να σχεδιάσουν κάτι πρωτότυπο για το δικό τους γάμο. “Ήταν πρόκληση για εμάς να ασχοληθούμε με τον σχεδιασμό ενός παραδοσιακού και τόσο συγκεκριμένου προϊόντος”. Τα στέφανα φανερώνουν την ιερότητα της δέσμευσης των δύο νεόνυμφων. Γι’ αυτό το λόγο, στο τέλος της τελετής ο ιερέας δένει τα δύο στέφανα σφιχτά με την κορδέλα τους και έτσι δεμένα θα πρέπει να φυλαχτούν. Χτίζοντας πάνω στο συμβολισμό της ένωσης δύο ανθρώπων σε μία νέα οντότητα, οι LakaLuka δημιούργησαν τη σειρά αλληλοσυμπληρούμενων στεφάνων γάμου, L’ Autre Moitié (= το άλλο μισό), τα οποία κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους παρ’ όλη την ομοιότητα ή διαφορετικότητά τους, δημιουργώντας έτσι έναν τέλειο κύκλο σε μια νέα μορφή.

Σήμερα, η συλλογή στεφάνων LakaLuka αποτελείται από μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων, που θα καλύψει την αισθητική και την προσωπικότητα του ζευγαριού και θα ταιριάξει με το στυλ κάθε γάμου αφού κάθε σχέδιο συνδυάζεται με τις δικές του καρφίτσες για το πέτο του γαμπρού και του κουμπάρου, με ring pillow, διακοσμητικά για το ποτήρι του κρασιού και την καράφα και ένα plexiglass δίσκο.

Το LakaLuka καταφέρνει να εντυπωσιάσει τόσο με το χαρακτηριστικό του ύφος και το πρωτότυπο design όσο και με την ανθεκτικότητά τους καθώς μπορούμε να τα βρούμε επιπλατινωμένα ή επιχρυσωμένα με χρυσό 24Κ. Ξεχωρίσαμε το σχέδιο με τα λόγια του μικρού πρίγκιπα, “Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν”. Σε αυτό το σχέδιο κάθε ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τις δικές του φράσεις.

Το ίδιο ύφος συναντάμε και στα κοσμήματα του brand που τα κάνει μοναδικά. “Με στόχο την τελειότητα της φόρμας, στη νέα μας σειρά, δημιουργήσαμε διαδραστικά, σπονδυλωτά κοσμήματα σε μινιμαλιστικό ύφος, επιδιώκοντας την ενθάρυνση της προσωπικής έκφρασης του γούστου των ανθρώπων που θα τα φορέσουν”. Βραχιόλια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια αναπτύσσονται σε μη συμβατικές διαστάσεις. Κάποια είναι oversized και κάποια άλλα σπονδυλωτά, αποτελούμενα από περισσότερα από ένα κοσμήματα συνδυασμένα μεταξύ τους.

Για τους LakaLuka δεν υπάρχουν λάθη στην επιλογή κοσμημάτων. Θέλουν η τελική εικόνα της δουλειάς τους να διαμορφώνεται από το άτομο που τα φοράει. “Στηρίζουμε τους ελεύθερους ανθρώπους, οι οποίοι έχοντας ως καμβά το σώμα τους, δημιουργούν και εκφράζονται χωρίς περιορισμούς”.

In The Closet: Η Άννα Παρασκευαΐδου μας δείχνει το κόσμημα που ξεχωρίζει.

in the closet lakaluka

 

“Το αγαπημένο μου δαχτυλίδι, είναι το κόσμημα που φοράω σχεδόν πάντα. Είναι το σχέδιο το οποίο μας ενέπνευσε να κατασκευάσουμε κοσμήματα με απρόσμενες προεκτάσεις”.

 

Μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα τους www.lakaluka.com

και στη σελίδα τους στο facebook

 

One thought on “Άννα Παρασκευαΐδου & Παναγιώτης Σιάτης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s