Ειρήνη Σπίνου

in the closet Η αγάπη μιας γυναίκας για τις τσάντες την οδήγησε στη δημιουργία του δικού της brand. Από το 2010 το Sweetcase δημιουργεί τσάντες για όλες εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να μείνουν για πάντα κορίτσια!

Η Ειρήνη Σπίνου σπούδασε ενδυματολογία και σχέδιο μόδας, αφού από νωρίς ήξερε με τι ήθελε να ασχοληθεί. Εργάστηκε ως στυλίστρια σε περιοδικά μόδας και διακόσμησης, ενώ παράλληλα σχεδίαζε τη δική της σειρά με αξεσουάρ που τη φιλοξένησαν επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα. “Η τσάντα ήταν πάντα το αγαπημένο μου αξεσουάρ. Με το Sweetcase κατάφερα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα”.

Λένε πως η τσάντα είναι το σημαντικότερο αξεσουάρ κάθε γυναίκας, αφού αποτελεί το βασικό κομμάτι της εμφάνισης και του στυλ της. Παντού μαζί, μέρα και νύχτα, μικρές και μεγάλες, ιδανικές για να χωράνε τα απαραίτητα, από ένα χρηστικό αντικείμενο γίνονται αντικείμενο “φετίχ” για πολλές γυναίκες. Μεταμορφώνονται συνεχώς, αλλάζουν χρώματα, σχήματα και μεγέθη ανάλογα την περίσταση και τη διάθεση γι’αυτό είναι υπέροχο να ξέρεις πως η τσάντα που κρατάς έχει μία μοναδικότητα.

Η Ειρήνη γνωρίζει καλά, πως η σχέση που αναπτύσσει μία γυναίκα με την τσάντα της είναι καρμική, αφού γίνεται το αξεσουάρ που δύσκολα αποχωρίζεται και είναι αυτό που καθορίζει με ένα εντελώς δικό του τρόπο το στυλ της. Με μία σειρά από ρομαντικά και χαρούμενα, αξεσουάρ και τσαντάκια, κατάφερε να κάνει την καθημερινότητα κάθε γυναίκας μια “γλυκιά υπόθεση”, γεμίζοντάς τη χρώματα και παιδικότητα.

Η Sweetcase συλλογή αποτελείται από οικολογικές τσάντες, κατασκευασμένες με τη φροντίδα που απαιτείται, από δερματίνη καλής ποιότητας και 100% βαμβακερά υφάσματα. Κάθε σχέδιο είναι μοναδικό και απευθύνεται σε γυναίκες κομψές και γεμάτες αισιοδοξία. “Το 2003 έφτιαξα την πρώτη μου τσάντα! Επηρεασμένη απο το μαξιμαλισμό της εποχής, ήταν φτιαγμένη από ύφασμα παραλλαγής, του στρατού, με μαύρες παγιέτες και τζιν”.

Η Ειρήνη κατάφερε να δημιουργήσει τσάντες πρακτικές. Με υφάσματα φωτεινά, χαρούμενα και ζωηρά, το αποτέλεσμα είναι πιο κοριτσίστικο από ποτέ! “Φορώντας μια Sweetcase τσάντα κουβαλάς μια αίσθηση κομψότητας, ρομαντισμού και μοναδικότητας”.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τη δουλειά σου;

Η αισθητική είναι κάτι που με καθορίζει ως δημιουργό, κυρίως όσον αφορά τη δομή των υλικών και των χρωμάτων, καθώς και η αίσθηση του αναπάντεχου! Ένα δεύτερο, και εξίσου σημαντικό, είναι η ταυτότητα, που είναι πάντα η δική μου έμπνευση και σφραγίδα σε ότι κάνω.

Τι αποτελεί έμπνευση για τα σχέδιά σου;

Η έμπευνση έρχεται από παντού. Από ταξίδια, κάποια ταινία, ένα πίνακα, από αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και από τα ίδια τα υλικά. Επηρεάζομαι σίγουρα από παλαιότερες δεκαετίες αλλά με ένα πιο σύγχρονο και φρέσκο τρόπο. Η αγαπημένη μου δεκαετία στη μόδα είναι η περίοδος του μεσοπολέμου, flapper girls, jazz και ταινίες σαν το The Great Gatsby.

Πως επέλεξες το όνομα “Sweetcase”;

Αγαπώ πολύ τις βαλίτσες και τα ταξίδια. Τα αξεσουάρ άλλωστε είναι κάτι που εύκολα κουβαλάς μαζί σου και σου θυμίζουν ρομαντικές εποχές. Έτσι βγήκε το λογοπαίγνιο Sweetcase.. βαλίτσα και “γλυκία υπόθεση”.

In the closet: Φωτογραφίσαμε τον “Inthecloset” θησαυρό της Ειρήνης και μάθαμε το λόγο που τον επέλεξε.

in the closet

“Αυτό το φόρεμα είναι από τα αγαπημένα μου. Είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί του γιατί είναι σχεδιασμένο από μια φίλη μου, για μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Αγαπώ το χρώμα και το ύφος του. Μου βγάζει ένα ρομαντισμό και μία παιδική αθωότητα που φορώντας το νίωθω ξανά παιδί!”

Μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα της Ειρήνης στο facebook Sweetcase

και στο site www.sweetcase.gr

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s