in the closet

Ευφροσύνη Βλάσση & Οδυσσέας Προβατάς

Συναντήθηκαν τυχαία στον ίδιο επαγγελματικό χώρο για να δημιουργήσουν μία δυνατή φιλία και μία κοινή επαγγελματική πορεία.

Η Ευφροσύνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Εκεί θυμάται τον εαυτό της να ζωγραφίζει γυναικείες φιγούρες να περπατάνε σε πασαρέλα. “Η μητέρα μου έχει κρατήσει ένα τετράδιο με τα σχέδιά μου στα οποία είχα βάλει και τιμές – σε δραχμές τότε!”. Η αγάπη της για τα ρούχα δεν άργησε να έρθει αφού σε ηλικία 5 χρόνων ήξερε με τι ήθελε να ασχοληθεί. Μόλις τελείωσε το λύκειο μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει σχέδιο μόδας. Μετά την αποφοίτησή της ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και στη Γερμανία. Κάθε σταθμός είναι γι’αυτή διαφορετικός, “γεμάτος περιπέτειες, glamour, λάμψη, φως, σκοτάδι”, στοιχεία που τη βοήθησαν να κατανοήσει τη συνυφασμένη σχέση του πολιτισμού και του στυλ. “Το ότι γύρισα στην Ελλάδα τελικά αποδείχθηκε το καλύτερο, αφού μπόρεσα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα!”“Vanel” και “Devoid” είναι δύο ολοκληρωμένες προσωπικές της συλλογές. Τόσο στην πρώτη, με έντονο το έθνικ στοιχείο και τις γήινες αποχρώσεις, όσο και στη δεύτερη, με κυρίαρχο το μαύρο χρώμα και τις μεταλλικές λεπτομέρειες, κατάφερε να παρουσιάσει ρούχα κομψά, ευκολοφόρετα και με προσωπικότητα.

Ο Οδυσσέας από παιδί αγαπούσε το ωραίο ντύσιμο. Φρόντιζε πάντα τα ρούχα του να είναι περιποιημένα και συνδιασμένα σωστά. Το σχέδιο και το χρώμα ήταν δύο στοιχεία που καθόρισαν τις επιλογές του. Σπούδασε διακοσμητής εσωτερικού χώρου αλλά γρήγορα κατάλαβε πως δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει. Το όνειρό του ήταν να γίνει στυλίστας. Ξεκίνησε την πρακτική του στους Celebrity Skin όπου έμεινε δύο χρόνια. “Εκεί παρακολούθησα ολόκληρη τη διαδικασία του ρούχου. Έμαθα να το βλέπω και να κρίνω αν είναι καλοραμμένο”. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του περίεργο και αυστηρό γι’αυτό νιώθει ικανοποίηση κάθε φορά που η δουλειά τον αντιπροσωπεύει. Για τον Οδυσσέα το styling είναι ελεύθερο, χωρίς περιορισμούς αφού λειτουργεί ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας. “Το κακό είναι ότι πολλοί Έλληνες στυλίστες αντιγράφουν τα πρότυπα του εξωτερικού. Αυτό με ενοχλεί!”.

Ευφροσύνη, πως αποφάσισες να κάνεις τη δική σου συλλογή ρούχων;

‘Επρεπε! Είμαι τελειομανής, οπότε αφού αποφάσισα να ασχοληθώ με το σχέδιο μόδας, έπρεπε να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Βέβαια δε χρειάζεται μόνο θέληση, χρειαζόμουν ενθάρρυνση, γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Δημήτρη Στρέπκο, την Ελένη Μπάρλα, τον Ηλία Wia και το Σπύρο Ελευθερίου τόσο για τη βοήθεια και τις συμβουλές τους όσο και για την πίστη που έδειξαν στις ικανότητές μου.

Θυμάσαι πιο ήταν το πρώτο σου σχέδιο;

Το πρώτο μου ολοκληρωμένο σχέδιο ήταν στη σχολή. Ένα κόκκινο καρό φόρεμα.. αλλά ξεκινούσε από το στήθος και κάτω. Το συνδύασα με ένα πουκάμισο που είχε μόνο γιακά και μανίκια ενώ το στήθος έμενε ακάλυπτο. Οι καθηγητές έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Τελικά το βάλαμε σε κούκλα γιατί καμία κοπέλα δεν μπορούσε να το δοκιμάσει.

Πως αποφασίσατε να συνεργαστείτε;

Με την Ευφροσύνη γνωριστήκαμε στους Celebrity Skin όπου και οι δύο κάναμε την πρακτική μας. Στην αρχή δε μιλούσαμε πολύ, όμως εκτός από την αγάπη μας για τη μόδα, ταιριάξαμε και στον τρόπο διασκέδασης.. Το γέλιο μας έφερε κοντά! Όταν αποφάσισε να κάνει την πρώτη της συλλογή, μου ζήτησε να αναλάβω το styling γιατί πιστεύει πως εγώ το έχω περισσότερο με αυτό. Δέχτηκα γιατί ήταν μια πρόκληση για εμένα αφού πρώτη φορά θα έφευγα από τα όρια του styling.

Ποια διασικασία ακολουθείτε για να δημιουργήσετε μία συλλογή;

Μου αρέσει να παρατηρώ τον κόσμο, να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω στοιχεία που θα με κάνουν να αποτυπώσω την έμπνευσή μου στο χαρτί. Αφού ολοκληρώσω τα σχέδια, με τον Οδυσσέα επιλέγουμε υφάσματα και χρωματική παλέτα. Πολλές βόλτες σε πολλά μαγαζιά μέχρι να βρούμε τα απαραίτητα υλικά. Μετά κλεινόμαστε κυριολεκτικά σε ένα δωμάτιο. κόβουμε, ράβουμε, ξηλώνουμε.. μέχρι το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό! Μόλις η συλλογή ολοκληρωθεί, επιλέγουμε το όνομα που θα της δώσουμε. Κάθε επίδειξη είναι για εμένα δέσμευση στον εαυτό μου ότι θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

In The Closet: Η Ευφροσύνη και ο Οδυσσέας διάλεξαν τα αγαπημένα τους αξεσουάρ και μας είπαν το λόγο που αποτελούν τον In The Closet θησαυρό τους!

in the closet euphrosyne vlassi

 

“Διάλεξα αυτά τα δύο δαχτυλίδια, γιατί το ένα είναι αντίκα από το Μαρόκο, δώρο από τη γυναίκα που δουλεύω μαζί της εννιά χρόνια. Το δεύτερο από Βουλγαρία ασημένιο, χειροποίητο, δώρο από αγαπημένο μου πρόσωπο!”

 

in the closet euphrosyne vlassi

 

“Αν και δεν προτιμώ στο ντύσιμό μου αθλητικά παπούτσια, αγαπώ την Stan Smith συλλογή. Αυτό είναι ένα από τα πέντε αγαπημένα ζευγάρια που εχω ήδη στη ντουλάπα μου”

 

 

Θα τους βρείτε στη σελίδα τους στο Facebook Euphrosyne Vlassi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s