in the closet

Honeywood


honeywood in the closet

Σε ένα ήσυχο δρομάκι κάτω από την Ακρόπολη συναντήσαμε δύο νέους που κατάφεραν να δημιουργήσουν το δικό τους brand ξύλινων γυαλιών…και όχι μόνο!

Ο Γιώργος Οικονόμου και ο Χρήστος Κωνσταντάς είναι φίλοι από το δημοτικό. Ακόμη θυμούνται τις σκανταλιές μέσα στην τάξη και γελούν όταν μας λένε πως τα αγαπημένα τους παιχνίδια ήταν το “ξύλο” και το κρυφτό, “Συμπαθιόμασταν αλλά σε αυτή την ηλικία τα αγοράκια έχουν μια κόντρα μεταξύ τους”. Δύο χαρακτήρες διαφορετικοί, με κοινό στοιχείο την αγάπη για δημιουργία, κατάφεραν να χαράξουν τη δική τους επαγγελματική πορεία. Εξάλλου, όταν δύο φίλοι αποφασίζουν να συνεργαστούν, μόνο όμορφα πράγματα μπορούν να συμβούν.

Η ιδέα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2014, και η αφορμή για να φτάσει να της δώσει σάρκα και οστά ήταν ένα ακριβό ζευγάρι γυαλιών, “Ένα βράδυ καθόμουν στον υπολογιστή και έψαχνα γυαλιά να αγοράσω. Βρήκα κάποια ξύλινα που μου άρεσαν πολύ αλλά ήταν ακριβά. Την περίοδο αυτή και ο Χρήστος και εγώ δε δουλεύαμε. Έτσι αποφάσισα να τα φτιάξω μόνος μου. Δεν είχα εργαλεία και χρησιμοποίησα κάποιες λίμες νυχιών της αδερφής μου. Όταν το είδε ο Χρήστος ενθουσιάστηκε. Το μελετήσαμε και ξεκινήσαμε”.

Σε μία εποχή όπου η μόδα διαρκώς εξελίσσεται και ανακαλύπτει νέα υλικά, καταναλωτές και σχεδιαστές υπακούουν στο καινούργιο και αντισυμβατικό αναζητώντας υλικά βγαλμένα από τη φύση.

Ο αριθμός των προιόντων που παράγονται από το ξύλο αυξάνεται συνεχώς, “Η γνώση των ιδιοτήτων του είναι απαραίτητη για την κατανόηση της συμπεριφοράς του, γι’ αυτό χρειάστηκε από εμάς αρκετή μελέτη”.

Ο Γιώργος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με κατασκευές αλουμινίου και σιδήρου και ως μηχανικός εγκαταστάσεων. Έτσι είχε όλες τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις γι’ αυτή τη δουλειά, “Ο Χρήστος αγαπά αυτό που κάνει και το κάνει τέλεια. Είναι κάτι δημιουργικό και ότι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, το μαθαίνεις εύκολα”. Αγαπούν την επαφή με το ξύλο και τη μυρωδιά του. Γι’ αυτούς το ξύλο συμβολίζει τη διαχρονικότητα και την παράδοση. Είναι το προϊόν της φύσης που αναπαριστά τη διαρκή ροή της ζωής.

Τα ξύλινα αξεσουάρ είναι το απόλυτο trend και κατακτούν ολοένα και περισσότερο τις καρδιές των fashion icons. Μετά τα πλαστικά, κοκκάλινα και μεταλλικά γυαλιά, τα ξύλινα κάνουν την εμφάνισή τους και κυριαρχούν στο χώρο της μόδας. Είτε πρόκειται για οράσεως είτε για τον ήλιο, θέλουμε να έχουμε πολλά ζευγάρια αφού μας βοηθούν να αλλάζουμε εύκολα το στυλ μας.

Έβενος, παλίσανδρος, βέγκε, νιαγκόν, ελιά και τριανταφυλλιά είναι τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γυαλιών Honeywood. Εκτός από το design, σημαντικό γι’ αυτούς είναι και η ανθεκτικότητά τους, “Θέλουμε να είναι ανθεκτικά, ελαστικά και σκληρά ταυτόχρονα. Δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε αυτό και αυτό είναι το μυστικό που μας ξεχωρίζει”.

Τα ξύλινα γυαλιά παραμένουν στη μόδα! Πρίν διαλέξεις το δικό σου, κάνε μία βόλτα από το εργαστήριο Honeywood. Εκεί ο ενδιαφερόμενος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τα ξύλα, να μάθει τις ιδιότητες και την ιστορία τους, να διαλέξει σχέδιο, μέγεθος, φακό και να δει το γυαλί του σε ηλεκτρονική μορφή πρίν αυτό κατασκευαστεί. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο και μοναδικό αφού η κατασκευή του σκελετού γίνεται αποκλειστικά στο χέρι. Χάραξε τα αρχικά σου στο ξύλο και νιώσε όμορφα με το δημιούργημά σου!

Το πρώτο γυαλί που πουλήσατε…

Το πρώτο γυαλί πουλήθηκε δύο μήνες μετά το ξεκίνημά μας. Δεν ήταν τέλειο. Το αγόρασε ένας φίλος που ήθελε να μας βοηθήσει. Η αλήθεια είναι πως ήταν χειρότερο από το πρώτο που είχα φτιάξει! Ο ίδιος αργότερα αγόρασε άλλα τέσσερα ζευγάρια. Στην αρχή φτιάχναμε γυαλιά για εμάς και τους φίλους μας. Σήμερα έχουμε μια μεγάλη ολοκληρωμένη συλλογή σε πολλά χρώματα και σχέδια!

Αγαπάτε το ξύλο;

Μας αρέσει! Δεν είναι μόνο το γεγονός οτι είναι η δουλειά μας. Είναι η ζεστασιά που σου αφήνει. Είναι ένα στοιχείο της φύσης που αν το αγαπήσεις μπορείς να δημιουργήσεις! Κάθε κομμάτι που περισσεύει, προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε χρησιμοποιώντας το στα μελλοντικά μας σχέδια.

In The Closet: Zητήσαμε από τον Γιώργο να μας αποκαλύψει το θησαυρό που κρύβει στη ντουλάπα του. Δείτε γιατί δεν το αποχωρίζεται ποτέ!

in the closet honeywood

 

“Από μικρός το ξεχώριζα στο χέρι του πατέρα μου, όταν “έφυγε” ήταν το μόνο που κράτησα από αυτόν”

 

 

Μπορείτε να τους βρείτε:

Καβαλλότι 16, Κουκάκι

στη σελίδα τους στο facebook Honeywood-designs 

www.honeywood-designs.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s